AcasăNewsUite care sunt cele mai placute meserii

Uite care sunt cele mai placute meserii

Preotii din Romania au satisfactii morale pe potriva celor materiale

Exista meserii banoase sau joburi plicticoase, precum si ocupatii care asigura o pozitie inalta in societate. O serie de alte profesii aduc satisfactii foarte mari celor care le imbratiseaza, chiar daca nu sunt intotdeauna cel mai bine platite.

Preotii din Romania au satisfactii morale pe potriva celor materiale

Potrivit unor studii americane si europene,  printre cei mai satisfacuti se numara psihologii, pentru ca ei stiu intotdeauna ce au de facut pentru a fi fericiti la lucru . In fond,  ei sunt cei care ne invata cum sa obtinem si noi satisfactie in munca noastra.  O alta categorie de ”meseriasi” impacati sunt artistii plastici. Poate nu castiga ei prea multi bani, dar nu-i streseaza nimeni cu termene si norme de realizat.  Scriitorii sunt un alt gen de fericiti la munca. ”Sa scrii pentru a le imbogati viata altora,  pentru a-i face fericiti”, a notat celebrul scriitor Stephen King in volumul ”Despre scris”.

Multumiti de munca  lor mai sunt si fizioterapeutii, precum si invatatorii dedicati insa, de departe, cea mai satisfacuta categorie o reprezinta clerul.  Faptul ca oamenii isi deschid sufletul (in Romania si punga, uneori adanc) in fata preotilor, iar acestia le rezolva, intr-un fel sau altul, problemele sufletesti, este o recompensa morala (in Romania si materiala, depinde de parohie) imensa, afirma reprezentantii clerului.

author avatar
Arpad Dobre
958 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger