AcasăNewsUE vrea sa scada numarul saracilor din Romania

UE vrea sa scada numarul saracilor din Romania

In prezent, in Romania traiesc 9,1 milioane de persoane aflate la limita subzistentei

Comisia Europeana a facut o serie de recomandari pentru fiecare din cele 27 de tari membre, in ceea ce priveste elaborarea bugetelor nationale si a politicilor economice pentru anul 2011-2012. In ceea ce priveste Romania, Comisia Europeana recomanda ca tara noastra sa isi indeplineasca obiectivele prezentate in Programul national de reforma (PNR) si Programul de convergenta (PC).

Ce masuri trebuie luate?

In prezent, in Romania traiesc 9,1 milioane de persoane aflate la limita subzistentei

Redresarea economiei si o serie de masuri pentru imbunatatirea colectarii impozitelor vor duce, potrivit estimarilor, la cresterea veniturilor. Pentru a atinge insa tinta fixata pentru 2012, ar putea fi necesare noi masuri. Deficitul ar trebui sa isi continuie tendinta descendenta, atingand valoarea de 2,6% din PIB in 2013 si de 2,1% din PIB in 2014. Conform Comisiei, principalul risc care afecteaza tintele bugetare este existenta unor arierate la nivelul intreprinderilor de stat, care reprezinta o datorie contingenta importanta pentru buget.

Totodata, Comisia recomanda Romaniei ca in 2011 sa faca pasi importanti ca sa isi indeplineasca obiectivele in contextul Strategiei Europa 2020. Printre acestea se numara cresterea investitiilor in cercetare dezvoltare de la 0,48% din PIB, cat sunt in prezent, la 2% din PIB, sau cresterea ocuparii fortei de munca de la 63,5% la 70%, pana in 2020. O alta masura este reducerea numarului de persoane aflate in situatie de saracie cu 580.000 de persoane, de la 9,1 milioane de persoane, cat sunt in prezent.

 

author avatar
Andrei Ispas
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger