AcasăNewsUE vrea autovehicule clasice silentioase si masini electrice zgomotoase

UE vrea autovehicule clasice silentioase si masini electrice zgomotoase

Masinile noi trebuie sa produca mai putin zgomot incepand din acest an

Parlamentul European a propus recent reducerea limitei de zgomot pentru autoturismele cu motoare clasice. Politicienii UE cer insa ca masinile electrice sa produca mai mult zgomot, ca sa fie auzite de pietoni.

Masinile noi trebuie sa produca mai putin zgomot incepand din acest an

Intrucat propunerea a fost deja depusa la Parlamentul European (PE), masura de reducere a zgomotului va intra cat de curand in vigoare si va fi aplicata la noile modele care vor aparea pe piata in acest an. Limitele de zgomot pentru masini ar urma sa fie diminuate, pentru a proteja sanatatea publica.

Astfel, pentru masinile cu motor clasic, pe benzina sau motorina, limitele vor fi reduse de la 74 de decibeli (limita actuala) la 68 de decibeli. Pentru camioanele grele foarte puternice, de peste 12 tone, limita va fi mentinuta la 81 de decibeli. Deputatii europeni au recomandat si introducerea unui sistem de etichetare care sa informeze consumatorii despre nivelul de zgomot produs de masinile noi. Pe de alta parte, membrii PE cer cresterea zgomotului vehiculelor electrice si hibride, astfel incat acestea sa fie auzite si de pietoni.

author avatar
Arpad Dobre
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger