AcasăNewsUE va taxa bunuri americane de 20 de miliarde de dolari

UE va taxa bunuri americane de 20 de miliarde de dolari

Comisia Europeana si Casa Alba se angajeaza intr-un razboi comercial de uzura din care nimeni nu va avea de castigat

Aceasta in caz ca Washington impune  tarife vamale pentru automobilele din blocul comunitar, a avertizat ieri comisarul european al Comertului, Cecilia Malmstrom.

Comisia Europeana si Casa Alba se angajeaza intr un razboi comercial de uzura din care nimeni nu va avea de castigat

„Speram ca nu va trebui sa ajungem la asta si vom gasi o solutie. Daca nu, Comisia Europeana pregateste o lista destul de lunga  in valoare de aproximativ 17 miliarde de  euro”, a declarat Cecilia Malmstrom intr-un interviu acordat publicatiei suedeze Dagens Nyheter. Aceste contramasuri ar putea fi aplicate produselor agricole, mecanice sau de inalta tehnologie, a precizat comisarul european. Malmstrom, insotita de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a sosit ieri la Washington pentru a discuta cu Donald Trump despre diferendumul comercial dintre SUA si UE. Tensiunile comerciale au crescut dupa ce Washingtonul a impus noi taxe asupra importurilor de otel si aluminiu in iunie si a amenintat ca va face acelasi lucru pentru automobilele europene. Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de otel si de 10% la importurile de aluminiu, au intrat in vigoare la data de 23 martie, iar incepand cu data de 1 iunie sunt aplicate si producatorilor din UE. Iar Donald Trump s-a declarat pesimist inaintea discutiilor cu Juncker. „In general, sunt o persoana optimista, dar in ceea ce priveste vizita in SUA sunt optimista intr-un mod cumpatat. Dar trebuie intotdeauna sa incercam”, a declarat Cecilia Malmstrom

Trump scumpeste Harley Dadivson

Emblematicul constructor de motociclete a anuntat ca-si revizuieste barometrul de rentabilitate din cauza ”impactului asteptat al tarifelor vamale” europene care se aplica incepand cu 22 iunie asupra unor produse americane, in special motocicletelor Harley Davidson. Taxele vamale europene au crescut de la 6% la 31% pentru produsele Harley Davidson care intra pe piata europeana. Rezultatul este ca fiecare motocicleta va costa cu 2200 de dolari mai mult. Harley Davidson a decis deocamdata sa suporte aceasta crestere in loc sa modifice preturile de vanzare. Dar prevede si sa-si relocheze o parte din productie pentru a scapa de taxele europene. Piata externa, mai ales Europa, este vitala pentru Harley Dadivson ale carei vanzari sunt in declin in SUA.

author avatar
Tudor Borcea
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger