Cauta

UE va interzice shaorma

Parlamentarii europeni vor sa ne priveze de shaorma si kebab, in special din cauza fosfatilor utilizati ca aditivi alimentari care permit pastrarea aromei carnii folosite la aceste produse.

Deputatii si-au exprimat ingrijorarea privind consecintele asupra sanatatii ale fosfatilor folositi ca aditivi in alimente si au respins propunerea Comisiei de autorizare a utilizarii acidului fosforic, difosfatilor, trifosfatilor si polifosfatilor (E338-452) in carnea pentru kebab si shaorma, fie ca provine de la ovine, vite, pasari de curte, se arata intr-un comunicat al Parlamentului european. Deputatii au invocat un studiu stiintific din 2012, potrivit caruia exista o potentiala legatura intre aditivii fosfati din alimente si cresterea riscului cardiovascular. Un alt studiu din 2013 sugereaza o legatura intre regimurile alimentare bogate in fosfor si cresterea mortalitatii in randul populatiei americane. Rezolutia a fost adoptata cu 32 de voturi contra 22 iar Parlamentul european se va pronunta asupra interzicerii fosfatilor in sesiunea plenara din 11-14 decembrie, la Strasbourg. In Germania, vestea a picat prost. Tara este cel mai mare producator si consumator de ”doner kebab” din Europa. Piata de kebab asigura 110.000 de locuri de munca in Germania.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • PSD, campion la mersul pe loc
  • Noua consolidare fiscală, biruri puse doar pe populație
  • Va supraviețui ayatollahul Khamenei?
  • Agricultorii români îi dau peste nas Ursulei. ”Nu mâncăm armament, ci hrană produsă de fermieri”
  • Trump îl va înlătura pe șeful celei mai puternice bănci centrale din lume?
  • Pericolele triumfalismului în Orientul Mijlociu
  • Poza care i-ar putea grăbi plecarea lui Garnacho!
  • Republica Islamică nu va da înapoi
  • Boala devine un lux. Concediile medicale, taxate cu 20%
  • Exit mobile version