Cauta

UE taie finantarea Romaniei din cauza jafului banilor europeni

Comisia Europeana va decide peste cateva zile suspendarea platilor prin Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ministrul Leonard Orban spune ca a descoperit pontaje cu peste 24 de ore lucrate pe zi de o singura persoana

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, sustine ca masura va fi luata de autoritatile de la Bruxelles in urma misiunilor de audit, dupa ce la Directia de Lupta Antifrauda s-au inregistrat peste 170 de sesizari doar in ultimele doua luni.

Bani – cu toptanul, justificari – ioc

Premierul Victor Ponta s-a aratat uluit de dimensiunea fraudelor prin POSDRU. „In 2010 si 2011 toata lumea a luat bani de la POSDRU, fara niciun fel de capacitate de a demonstra ce se intampla cu acei bani, daca sunt cu adevarat pentru dezvoltarea resurselor umane sau, de fapt, e vorba de bani pe care fiecare i-a folosit pentru niste salarii”, a spus Ponta. El a mentionat ca, de exemplu, salariul pentru un program de patru ore pe zi, pentru servicii de arhivare, era de1.500 de euro  pe luna. „Sunt foarte multe salarii de peste 14.000 de lei, dar, de asemenea, sunt foarte multe salarii care depasesc 10.000 de euro”, a precizat Ponta, care a avertizat ca Romania poate pierde finantari de 100 de milioane de euro in acest an.

Munca de peste 24 de ore… pe zi

Ministrul Leonard Orban a dezvaluit ca unii dintre beneficiarii POSDRU si-au umflat uluitor numarul de ore lucrate. „In mod normal, ca sa faci legatura cu salarii atat de mari, trebuie sa raportezi un anumit numar de ore. S-a ajuns inclusiv in situatia in care au fost raportate mai multe ore lucrate decat numarul de ore ale zilei”, a spus Orban. El a precizat ca a sesizat aceste aspecte inca pe vremea Guvernului Boc, dar nu s-a luat nicio masura.

Aderarea la euro, amanata pentru 2017

Potrivit analistilor de la The Economist Intelligence Unit (EIU), Romania nu va putea adera la euro in 2015. Conform estimarilor lui Joan Hoey, senior analist la EIU, obiectivul de adoptare a monedei unice in acel an este nerealist, mai ales prin prisma crizei actuale din zona euro. Drept urmare, Romania nu va putea  indeplini criteriile de convergenta, adica inflatie, deficit fiscal si dobanzi pe termen lung ca in UE, pentru a adopta  euro in 2015.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version