AcasăNewsUE taie 3,5 miliarde de euro din fondurile pentru Romania

UE taie 3,5 miliarde de euro din fondurile pentru Romania

Leonard Orban avertizeaza ca UE ar putea sa mai taie si alte fonduri catre Romania

Ministerul Afacerilor Europene, Leonard Orban a primit luni seara o scrisoare oficiala prin care UE anunta intreruperea platilor catre Romania. Tara noastra avea de primit aproape 3,5 miliarde de euro prin programul POSDRU.

Leonard Orban avertizeaza ca UE ar putea sa mai taie si alte fonduri catre Romania

Comisia Europeana a intrerupt platile aferente Programului operational sectorial de dezvoltare a resurselor umane (POSDRU) din cauza neregulilor constatate in acest program. Ministrul Leonard Orban si-a exprimat speranta ca intreruperea platilor sa nu dureze decat cateva saptamani, deoarece, in caz contrar, Romania va pierde defintiv cele 3,47 de miliarde de euro pentru POSDRU. „Vor fi intrerupte cererile de rambursare de la Autoritatea de Certificare de Plati catre Comisia Europeana. Sper ca nu va dura decat cateva saptamani. Daca intreruperea va fi de cateva luni, ne putem pune problema unor dezangajari (pierderea definitiva – n.r.) de fonduri”,  a spus Orban.

Vinovatii pleaca, paguba ramane

Orban a precizat ca platile au fost intrerupte deoarece  Autoritatea de Management a POSDRU (AM-POSDRU) nu a implementat recomandarile Autoritatii Romane de Audit, legate de evaluarea si de controlul proiectelor in prima faza, in sensul ca evaluarea trebuia facuta la nivelul intregii tari, nu ”pe sarite”.  Leonard Orban a avertizat ca astfel de ”accidente” ar mai putea aparea in perioada urmatoare si la alte programe.  Raul a fost facut, platile s-au sistat, iar ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a schimbat conducerea AM-POSDRU, dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu ceruse demiterea fostului director general al Autoritatii, Carmen Ionel. Aceasta i-a luat-o insa inainte, demisionand ”profilactic”. Drept urmare, nimeni nu pateste nimic, iar Romania ramane cu paguba de 3,5 miliarde de euro.

author avatar
Arpad Dobre
91 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu am cuerzt ca din an in an va fi din ce in ce mai rau.Deplorabil,mizerabil,de neimaginat ca o natie intreaga sa aiba in noaptea de Revelion emisiune cu nulitatile acestei tari,cu cea mai de jos categorie care nici macar nu ar trebui sa existe,ci sa stea undeva ascunse pana la adanci batraneti!Platim bani pt toate programele tv,nu-mi spuneti ca trebuie sa schimb canalul,pt ca din pacate televiziunea a ajuns un canal!Toate posturile au fost deplorabile,in frunte cu pro.tv.Pacat,sunt un telespectator care ar trebui respectat ca mii altii care au cuerzt in oameni de specialitate,nu in nulitati.Va complaceti in mizerie numai pt audienta cu oameni de joasa calitate care nu au decat vina ca voi le acordati atentie!Nici nu stiu ca sa va urez,pt ca voi ar trebui sa stiti ca poporul asta nu e numai un popor de prosti,manelisti,inculti,agramati,etc.care sa-i vada si sa-i asculte pe acesti NIMENI.Se rasucesc in mormant:Toma Caragiu,Dem Radulescu,Octavian Cotescu,Jean Constanin si multi altii.Foarte urat ce ati facut!Nu numai voi,TOATE POSTURILE TV!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger