AcasăNewsUE - SUA, divort ca la OTV. Romania e Magda Ciumac?

UE – SUA, divort ca la OTV. Romania e Magda Ciumac?

Donald Tusk, ultimul lider european care da de pamant cu „prietenul” Trump. Politicienii romani, fara reactie

Uniunea Europeana si Statele Unite au trecut de faza notariala, acum divortul se lasa cu bobarnace si poale-n cap. Chilotareala asta ne aminteste de garsoniera lui Dan Diaconescu, parca revedem OTV-ul si povestile sale de alcov. Intrebarea care se pune e ce rol joaca Romania in tot balciul asta, cine de la noi o interpreteaza pe Magda Ciumac? Dupa cate vedem, cam aglomeratie pe rolul asta, si Iohannis si Dragnea tanjesc sa fie mascariciul de serviciu.

Donald Tusk ultimul lider european care da de pamant cu prietenul Trump Politicienii romani fara reactie

La inceput, s-au luat de voie, de nevoie, dar, dupa infrangerea „balaurului” URSS, intre U.E. si SUA s-a infiripat o frumoasa si mai cu seama fructuoasa dragoste. Beneficii de ambele parti, bani multi in joc, mize uriase, companii si consortii create si recreate… Dintr-o data, pe tabla de sah a aparut un nebun si totul a luat-o razna, c-asa-i nebunul, in loc sa mearga drept, el o taie pe diagonala, prin balarii. Si in balarii a dat cu diplomatia, de nici Macron sau Merkel nu l-au mai adus pe drumul cel bun! Sa fie ambitiile personale ori calculele eronate (nici nu mai conteaza motivul), cert e ca s-a ajuns la divort si o cearta intre continente de toata apa Atlanticului nu mai spala rusinea.

America, bombardata. Declarativ

De cateva zile sunt trageri la liber in directia Washington. Deocamdata, doar verbale, caci Uniunea Europeana promoveaza pacea si buna intelegere intre popoare, nu-i asa, Franta? Ultima voce ridicata impotriva Americii e cea a presedintelui Consiliului Europei. Donald Tusk este oricum recunoscut pentru lipsa de formalitate, asa ca ultima sa remarca trebuie luata ca atare: „Privind deciziile lui Donald Trump, cineva ar putea gandi urmatorul lucru – «cu asa prieteni, cine mai are nevoie de dusmani». Dar, sincer vorbind, Uniunea Europeana trebuie sa fie recunoscatoare. Datorita politicilor presedintelui SUA, am scapat de iluzii. Ne-am dat seama ca, atunci cand avem nevoie de ajutor, il gasim intre noi”.

Ai nostri joaca rolul mascariciului de serviciu

In timp ce decidentii planetei isi trag pumni din toate directiile, alde Dragnea si Iohannis se cearta pe hainele Magdei Ciumac, trag de ele ca batranii de pensiile mizere. Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai Ciumaca din tara? Nu-i baga nici dracu’-n seama in conflictul UE-SUA, dar fac si ei ca fosta lui Diaconescu, topaie bezmetic si se-nfoaie a importanta, doar, doar or atrage atentia cuiva. Bai, baieti, poate pe la Obregia (etaj 2, camera 13, prima pe stanga, cum intrati) sa aveti sanse, ca la Bruxelles si Washington e alta liga, nu-i de voi.

Ranjetul lui Orban: Ungaria intra in cursa inarmarii!

Si, in timp ce la Bucuresti se flecareste aiurea si spre prostirea unui popor si-asa indobitocit in 30 de ani de democratie de mucava, Budapesta retine exact ce trebuie din conflictul europeano-american: deocamdata mocnit, oricand poate escalada intr-unul de natura a scoate armatele la masa de joc!

Drept pentru care, Viktor Orban si-a exprimat noua doctrina cu ocazia numirii lui Ferenc Korom ca Sef al Statului Major al Fortelor Armate Maghiare. „O Ungarie puternica nu poate exista fara o armata puternica, iar o natiune care nu-si poate apara tara nici nu o merita!”, afirma Orban, care completeaza cu vestea ca bugetul Apararii va fi dublat in perioada imediat urmatoare. „Ungaria intra in cursa inarmarii”, scriu ziarele de la Budapesta, anticipand semnarea unor contracte militare de amploare.

author avatar
Cristina Elvira
830 afisari

1 COMENTARIU

  1. Donald asa cum e el o sa divida Nato . O sa si caute alti parteneri. Dupa asta o sa se divida si UE. Romania trebuie sa mearga cu doua luntre fara sa cada cu churu’n apa. Pt asta ai nevoie de oameni politici experimentati stabili cu picioare de ciclist. Nu avem. Nu poti alege in partea asta de lume doar o varianta. Ori ramai fara aparare, ori ramai paria europei. O sa avem de ales.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger