AcasăNewsUE si Rusia au convenit sa respecte suveranitatea tuturor statelor

UE si Rusia au convenit sa respecte suveranitatea tuturor statelor

Lavrov i-a prins pe europeni cu biscuitii in traista

O declaratie surprinzatoare a fost facuta de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Si anume ca trebuie „sa permita altor popoare sa faca o alegere libera cu privire la dezvoltarea statelor lor”.

Ei, as! Dar cine s-ar fi gandit altfel?! Cert este ca, dupa ce si-au proptit controversatele „scuturi” antiracheta in coaste, UE si Rusia si-au permis un dialog „pacifist”.

Lavrov i-a prins pe europeni cu biscuitii in traista

SUA protesteaza cu privire la „scutul” rusesc

„Am discutat despre Ucraina si am convenit ca toti trebuie sa respecte suveranitatea oricarui stat, inclusiv a Ucrainei, si sa permita altor popoare sa faca o alegere libera cu privire la dezvoltarea statelor lor”, a declarat Lavrov, la sfarsitul unei reuniunii cu omologii sai europeni, la Bruxelles. Asta nu inseamna ca UE nu-si mentine propunerea de cooperare cu Ucraina, iar Rusia renunta la momeala cu gazele mai ieftine! Iar de peste Ocean, SUA a inaintat un protest fata de decizia Moscovei de a desfasura rachete nucleare Iskander la Kalinigrad, la o aruncatura de bat fata de Estonia, Lituania si Letonia, ca raspuns la scutul antiracheta american din Europa. Moscova a desfasurat 10 rachete, cu raza de actiune de 500 de kilometri, care ar putea anihila interceptorii scutului NATO.

Lavrov, suparat pe biscuitii strainilor

„In ultimele zile, tot mai multi afirma ca, daca Rusia nu s-ar fi implicat in afacerile Ucrainei, totul ar fi fost bine. Dar partenerii nostri, care sosesc la Kiev si impart biscuiti manifestantilor din Piata Independentei, afirmand ca poporul trebuie sa faca o alegere libera in favoarea Uniunii Europene? In legatura cu acest fapt, apare intrebarea daca aceasta libera alegere exista”, a afirmat ministrul rus. Ce-ai, bre, cu biscuitii? Ca doar n-or face protestatarii ucraineni alegeri politice in functie de cine le aduce… biscuiti!

author avatar
Adina Mutar
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger