AcasăNewsUE si Eurasia trag de Republica Moldova

UE si Eurasia trag de Republica Moldova

Nicolae Timofti a fost mereu pentru integrare europeana

Republica Moldova este intre ciocan si nicovala. Sau intre secera si ciocanul rusesc si stelutele UE, care devin din ce in ce mai… verzi!

Nicolae Timofti a fost mereu pentru integrare europeana

Atat UE, cat si Eurasia, o vor in „ograda” lor si o ademenesc cu promisiuni economice, dar o si ameninta cu „rezolvarea” conflictului transnistrean.

Cu Transnistria pe masa

Barack Obama i-a „urat” Republicii Moldovei, de Ziua Independentei, la 27 august, sa caute integrarea in UE, cu promisiunea gasirii unei solutii in conflictul transnistrean care sa pastreze independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a R. Moldova. Cu aceeasi ocazie,  Vladimir Putin le-a adus aminte moldovenilor de „prietenia multiseculara” pe care le-o poarta rusii si se stie ca el este pentru o solutie federala. Poate ca de-aia presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, refuza initierea unui referendum privind aderarea tarii la Uniunea Vamala Rusia-Belarus-Kazahstan. In primul rand, negocierea unor astfel de tratat este responsabilitatea, conform Constitutiei, a presedintelui si a ministrului de Externe, apoi Parlamentul trebuie sa ratifice, iar daca e ceva in neregula, se face referendum. Nu invers!

Timofti nu vrea integrare in Eurasia

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamala Rusia-Belarus-Kazahstan ar insemna un pas important pentru integrare in spatiul euroasiatic si intoarcerea la vremurile cand „politica interna si externa se facea la Moscova, justitia la Minsk si politica de securitate la Astana”, dupa cum spune George Ostaf, presedinte al Consiliului National pentru Participare, organul consultativ al societatii civile de pe langa Guvern. Timofti, in numele cetatenilor cu drept de vot, spune ca strategia tarii este de integrare in UE si dezvoltare spre Eurasia.

author avatar
Adina Mutar
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger