AcasăNewsUE se pregateste sa prelungeasca cu sase luni sanctiunile impotriva Rusiei

UE se pregateste sa prelungeasca cu sase luni sanctiunile impotriva Rusiei

Loviturile economice ale Occidentului nu par sa-l clinteasca pe Putin

Uniunea Europeana va putea prelungi, in cadrul summit-ului european din 17-18 decembrie, cu sase luni sanctiunile economice impotriva Federatiei Ruse, anunta cotidianul german Handelsblatt, citand surse din cadrul conducerii Uniunii.

Loviturile economice ale Occidentului nu par sa-l clinteasca pe Putin

Aceasta masura va fi necesara pentru accelerarea procesului de pace in estul Ucrainei. Rusia, potrivit reprezentantilor UE, nu indeplineste suficient conditiile acordurilor de la Minsk, in ciuda unui armistitiu istalat in regiunile orientale ale Ucrainei, relateaza Sputnik. Prelungirea sanctiunilor ar urma sa fie decisa la summit-ul european din luna decembrie. De partea sa, Rusia a subliniat constant ca nu este parte in razboiul din Ucraina si ca preconizeaza o reglementare rapida a conflictului ”intra-ucrainean”, in conditiile in care relatiile intre Moscova si Occident s-au deteriorat sever, ca urmare a conflictului din Ucraina. La sfarsitul lunii iulie 2014, UE si SUA au abandonat practica sanctiunilor tintite pe anumite persoane fizice si juridice pentru a trece la masuri ce vizeaza sectoare intregi ale economiei rusesti, in special industria de aparare si tehnologiile de varf. In 22 iunie, sefii diplomatiei UE au prelungit sanctiunile imnpotriva Rusiei pana in  31 ianuarie 2016.

Putin, prezent la summit-ul ONU de la Paris pe tema schimbarilor climatice

Putin a acceptat invitatia personala a presedintelui francez Francois Hollande, a anuntat, duminica, ministrul de Externe Laurent Fabius, pentru a participa la Paris, la deschiderea summit-ului (COP21) pe tema schimbarilor climatice din 30 noiembrie, in capitala franceza, informeaza Le Parisien. La deschidere, Putin va lua cuvantul alaturi de presedintii Chinei, SUA, Frantei, premierul Indiei, secretarul general al ONU etc.

author avatar
Tudor Borcea
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger