AcasăNewsUE scumpește produsele din China și din India: Comercializează la prețuri mult...

UE scumpește produsele din China și din India: Comercializează la prețuri mult prea scăzute!

Potrivit unei decizii anunțate joi de Uniunea Europeană, începând de vineri vor intra în vigoare tarifele antidumping în cazul importurilor de oţel inoxidabil din India şi Indonezia, precum şi celor de cabluri din fibră optică din China.

În urma unor investigaţii efectuate de Comisia Europeană, a reieșit că statele menționate comercializează produsele la preţuri artificial de scăzute, transmite Reuters. Astfel, majorarea tarifelor pentru produsele din China, India și Indonezia au rolul să remedieze daunele provocate producătorilor europeni precum Acerinox şi Outokumpu.

Producătorii din UE salută noile tarife

UE a impus tarife de 10,2% pentru compania IRNC din Indonezia şi de 20,2% pentru alţi producători din această ţară. De asemenea, și Indiei i-au fost impuse tarife de 13,9% companiilor Jindal Stainless şi Stainless Hisar şi de 35,3% altor producători indieni de oţel.

Comisia a mai impus tarife de 19,7% companiilor din cadrul grupului chinez ZTT, între care Jiangsu Zhongtian Technology, şi de 31,2% pentru alte companii. Pentru companii din cadrul grupului FTT, cum ar fi FiberHome Telecommunication Technologies, tarifele sunt de 44%.

Comisia Europeană arată că tarifele pentru importurile de cabluri din fibră optică au fost aplicate pentru a compensa daunele provocate unor producători europeni precum Acome, Corning şi Prysmian.

Prysmian  salută introducerea noilor tarife, arată compania într-un comunicat.

author avatar
Alina Costache
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger