AcasăNewsUE reia finantarea pentru Romania

UE reia finantarea pentru Romania

O parte din banii UE pe asfaltari au fost cheltuiti aiurea

Atenta la situatia politica si la arestarile din Romania, Comisia Europeana a decis reluarea programelor de finantare catre tara noastra.

O parte din banii UE pe asfaltari au fost cheltuiti aiurea

Autoritatile de la Bucuresti au primit, oficial, o scrisoare de la Comisia Europeana, referitoare la deblocarea platilor din Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). De asemenea, se asteapta ca, de saptamana viitoare, sa fie repornite finantarile si pentru Programul Operational Regional (POR).

Recent  au fost reluate si platile pentru Programul Operational Sectorial (POS) de Mediu, blocate din iulie 2012. Finantarile catre Romania fusesera intrerupte, in principal, dupa ce autoritatile de la Bruxelles au descoperit ca banii au fost cheltuiti aiurea, fara nicio legatura cu proiectele initiale. Este notoriu cazul „regelui asfaltului”, Nelu Iordache, care si-a luat avion personal cu bani europeni, desi finantarea atrasa de la UE viza reabilitarea drumurilor. Asadar, nu este deloc intamplatoare reluarea platilor din fonduri europene dupa arestarea lui Nelu Iordache.

author avatar
Arpad Dobre
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger