AcasăNewsUE promite Turciei un miliard de euro pentru refugiatii sirieni

UE promite Turciei un miliard de euro pentru refugiatii sirieni

370.000 de refugiati se afla numai in provincia Gaziantep

Uniunea Europeana va furniza, pana in luna iulie, aceasta suma pentru proiecte vizand ameliorarea conditiilor de viata a imigrantilor sirieni din Turcia, a anuntat, sambata, comisarul UE Frans Timmermans, aflat in vizita la Ankara.

370.000 de refugiati se afla numai in provincia Gaziantep

Dupa ce a vizitat o tabara de refugiati si un centru pentru copii in sudul Turciei, in provincia Gaziantep, Timmermans a declarat ca cea mai mare provocare este asigurarea educatiei copiilor sirieni, calificand eforturile Turciei drept ”cel mai bun exemplu” al modului cum sunt tratati refugiatii, informeaza agentia Xinhua. In acelasi timp, cancelarul german Angela Merkel si alti lideri UE au vizitat un camp de refugiati aflat in apropierea frontierei turco-siriene si au discutat cu premierul turc Ahmet Davutoglu cu privire la punerea in practica a acordului vizand indiguirea afluxului de emigranti in Europa si securitatea spatiului Schengen. ”Ne vom respecta toate obligatiile cu privire la emigrantii sirieni”, a declarat Angela Merkel, care a fost insotita de presedintele Consiliului European, Donald Tusk si de Frans Timmermans pentru a inagura programul de ajutor UE pentru sirienii aflati in Turcia. Cancelarul german a subliniat ca educatia este o provocare majora pentru cei 370.000 de sirieni refugiati in Gaziantep si ca toti copiii vor beneficia de programe de educatie din fonduri UE.

10.000 de copii refugiati sau imigranti au disparut in Europa

Peste zece mii de copii refugiati sau imigranti neinsotiti au disparut in Europa, si orice urma a acestor minori a fost pierduta, dupa inregistrarea lor de catre autoritatile europene, care au temerea ca acestia sunt exploatati de retele criminale, informeaza Sputnik. Potrivit Europol, aproximativ 5.000 dintre ei au disparut in Italia, una din portile de intrare in UE pentru emigrantii sositi pe Mediterana. O mie ”lipsesc de la apel” in  Danemarca, in timp ce in Marea Britanie, numarul copiilor refugiati si imigranti s-a dublat intr-un singur an. Potrivit ONU, 35% din imigrantii intrati in UE incepand cu 1 ianuarie 2016 sunt copii. O parte din acestia calatoreau fara un adult care sa-i insoteasca si au fost considerati ca minori neacompaniati.

author avatar
National
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger