AcasăNewsUE pregateste extinderea scadentei datoriilor Greciei

UE pregateste extinderea scadentei datoriilor Greciei

Liderii europeni se pregatesc sa extinda scadentele datoriilor Greciei pana la 50 de ani. In plus, Uniunea Europeana se gandeste si la reducerea dobanzilor.

Potrivit agentiilor de presa internationale, saptamana trecuta, Grecia a revenit pe piata financiara si a atras 3 miliarde euro printr-o emisiune de obligatiuni pe cinci ani, la un cost sub asteptari, de 4,95%, depasind cu 500 milioane euro suma vizata initial intr-o operatiune suprasubscrisa de circa opt ori. Este pentru prima data cand Grecia obtine o finantare pe termen lung, dupa programul de ajutor international din 2010.

Grecia a primit 240 de miliarde de euro si o restructurare voluntara a datoriilor catre investitorii privati, si are o datorie publica echivalenta cu 175% din PIB, cu mult peste nivelul considerat sustenabil de catre FMI.

Cu o economie care revine la o crestere anemica, sansele de respectare a obiectivelor stabilite de troica creditorilor, de reducere a datoriei publice a Greciei la 124% din PIB pana in 2020 si la 110% pana in 2022, sunt slabe.

author avatar
Andra Nesu
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger