AcasăNewsUE nu va supravietui, iar euro este un "dezastru fara egal", sustine...

UE nu va supravietui, iar euro este un „dezastru fara egal”, sustine un eurodeputat britanic

„UE nu va supravietui. E o constructie artificiala, nimeni nu si-a dorit vreodata  aceasta uniune, nimeni n-a cerut-o”, a declarat unul dintre cei mai sceptici eurodeputati de la Bruxelles, britanicul Nigel Farage.

„Acum patru ani, ne-am asezat in fata Parlamentului European de la Strasbourg care era in sesiune plenara si am impartit monede euro de ciocolata, impreuna cu o vedere pe care am scris mesajul: „Va rugam sa le mancati cat nu se topesc”. Spunem acest lucru de mult timp – ca se va sfarsi printr-un dezastru. Nu poti forta state cu politica diferita intr-o uniune economica.  Am fost foarte norocosi in Marea Britanie ca ne-am dat seama la timp ca va fi un dezastru si ca nu ne-am alaturat. Acest lucru ne-a salvat de la inchisoarea monetara care este moneda euro. Ce se intampla acum nu ma surprinde deloc”, a declarat eurodeputatul intr-un interviu acordat „Adevarul Europa„.

In opinia sa, Uniunea Europeana nu are nicio sansa de supravietuire pentru ca este „o constructie artificiala” pe care nimeni nu si-a dorit-o, nu a cerut-o. „Nimeni nu a votat intr-un referendum lucruri precum: „Vrem sa renuntam la democratia noastra, la independenta noastra, vom renunta la tot ce avem si vrem ca oameni precum Herman Van Rompuy sa ne dicteze ce sa facem cu viata noastra”, spune Farage.

Despre Statele Unite ale Europei, o idee lansata si in Romania de la Cotroceni, eurodeputatul britanic sustine ca singurii care vorbesc despre o astfel de idee sunt cei platiti sa  vorbească despre ea. „Uitati-va la state precum Romania. Toti politicienii de la voi sunt bogati, toti functionarii pro-EU sunt bogati. Exista o clasa politica in UE care e complet corupta in acest sistem”, afirma Farage.

222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger