AcasăNewsUE ne vrea în genunchi! Românii, obligați să renunțe la sobele pe...

UE ne vrea în genunchi! Românii, obligați să renunțe la sobele pe lemne!

sursa foto: agrointel.ro

O veste care pică precum un trăsnet asupra multor români care folosesc, la momentul de față, sobele tradiționale, pe lemne, pentru a-și încălzi locuințele în timpul sezonului rece.

Se stinge focul din sobe, în România, la cererea Uniunii Europene (UE)? România vrea să se renunțe la sobele tradiționale pe lemne.

Se vorbește tot mai mult despre o reformare a sistemului de încălzire.

Sobele tradiționale pe lemne, înlocuite cu pompe de căldură

CITIȚI ȘI: Comisia Europeană pune bir pe toate sursele de încălzire

Apocalipsa decarbonizării. Cresc prețurile, crește sărăcia și dispar locurile de muncă

Carul înaintea boilor: energia regenerabilă nu funcționează fără electricitate

Astfel că sobele tradiționale pe lemne vor fi înlocuite cu pompe de căldură, tehnologie clasificată ca fiind regenerabilă.

Această tehnologie ar trebui să înlocuiască treptat sobele considerate ineficiente din Uniunea Europeană până în 2050. În România, ponderea surselor regenerabile ar trebui să treacă de 32% până în 2030, și să fie de aproape 35% până în 2050.

Doar că acest proiect presupune că la nivelul Uniunii Europene va fi nevoie de noi instalatori pentru a monta aceste pompe de căldură. Conform unor estimări, ar fi vorba de 750.000 de instalatori, iar mulți dintre cei existenți deja vor trebui recalificați, pentru a lucra cu pompe de căldură.

Pentru introducerea pompelor de căldură în Europa vor fi alocate fonduri europene.

author avatar
Andrei Coman
1.146 afisari

14 COMENTARII

  1. E normal ca mafia ue sa va vrea distruși, vor acces direct la resurse fara protestele sclavetilor. Asta pt ca intotdeauna propaganda v a convins sa VA alegeti PRESEDINTI SI POLITICIENI LINGATORI DE CLANȚE SUAUENATO. SUCCESURI😀

  2. ”Românii, obligați să renunțe la sobele pe lemne!” Ok si ce pui in loc? Pompe de caldura ? Pe electric? Noi nici electricitate suficienta nu avem! Cei de la tara au cumva peste 10.000 euro sa cumpere pompe de caldura?
    Sa votam toti AUR si sa-i aruncam la gunoi pe astia ce gandesc asa.

  3. Fondurile europene sunt noile credite în franci elvețieni. Stați departe de ele!

    Cat despre tranziția verde e bine de știut ca se va interzice și focul la grătar. Mititeii din greieri trebuie prajiti sustenabil.

  4. o mare prosteala-nu are sanse de reusita ,pompele de caldura necesita mult consum de curent-instalatiile electrice existente nu fac fata la puterea ceruta ,vor lua foc casele -sant enorm de scumpe ,nu fac fata la temperaturi de -20 grade ,si necesita încalzirea prin pardoseala….în Romania -aut din punct de vedere tehnic si economic

  5. De fapt sobele cu lemne sunt cele mai ecologice deoarece lemnul este regenerabil.
    Pompele de caldura necesita energie electrica, nu prea dau randament cand afara sunt mai putin de 2 grade celsius iar pompa in sine aer-aer costa de la 25000 lei. Instalarea mai costa cel putin 20000 lei. A nu se confunda pompa de incalzire pentru casa cu pompa aer-apa de incalzire a bazinelor de inot.
    Este vorba sau de imbecilitatea politicienilor sau/si de interese pecuniare majore.

    • Ceea ce propune UE este o noua forma de comunism. Noi, oamenii normali, ne dorim o viata normala intr-o economie normala, nu una facuta praf de directivele UE.

  6. UE is baga nasul peste tot, inclusiv numara besinile vacilor. Cu siguranta nu cu bune intentii. Isi bat joc de noi toti

  7. UE doreste moartea batranilor de la sate.Majpritatea au sobe incalzite cu lemne Nu au bani de lemne, darmite pentru pompe de caldura !

  8. Taranul roman nu e prost . Are ac de cojoc si pentru aceste ineptii marca coana iuropa . Pe vremuri , bucataria de iarna era lipita de grajd si incalzirea se facea cu balegar si cu caldura animalelor ce venea prin ferestruica deschisa grajd-bucatarie . In lipsa de altceva , se va rveni la obiceiuri stramosesti .

  9. VOTATI CIOLACU + CIUCA! VOTATI P.N.L. SI P.S.D. ACEEASI MIZERIE…AU IZGONIT ROMANII DIN ROMANIA, AU INFOMETAT PENSIONARII, S-AU NAPUSTIT CU LGBT PESTE COPILASII ROMANILOR, VOTATI LEPRELE PUSCARIABILE ! DATI-LE SINECURI LA BRUXELLES! GURISTUL RARES BOGDAN A ELIMINAT PENSIILE SPECIALE! TAC-SU A PRADUIT SAREA ROMANILOR, DAR EL E BOGAT DE LA NEVASTA. TUDOSE ..NU A MUNCIT NICIODATA! FIREA..
    ALTA HARNICA, NU ISI IA NICI CHILOTII CAND VA PLECA LA BRUXELLES…CE, AIA DIN AZILE CUM TRAIAU DEZBRACATI SI FLAMANZI, SI EA POATE! CE PANARAME AU INAINTAT LA VOT! MAINE, POIMAINE O SA LATRE PRESA CA ROMANII AU VOTAT LEPRELE ASTEA! DRACU I-A PROPUS PENTRU AVANSARE!

  10. Si nici un caine la stana .Dar vor sa cante toti copiii ca la nemti,bunica mea este o scroafa ca merge cu masina.Hai sictir!!

  11. Daca se interzic sobele pe lemne atunci taranul roman va baga in ele nu lemne ci cauciucuri, shoshoni, tarlici si cate si mai cate bucurii. Luati exemplu de la Arthur de la Ceptura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger