AcasăNewsUE, ingrijorata de confruntarile armate la 160 de kilometri de Romania

UE, ingrijorata de confruntarile armate la 160 de kilometri de Romania

Trupele ucrainene (cu sageti albastre) sunt gata de confruntare cu trupele ruse (sageti rosii), dispuse pentru invazie

Confruntari armate au loc in estul si sudul Ucrainei, de la Donetk la Odessa, „la circa 160 de kilometri distanta de frontierele sud-estice ale Uniunii Europene si de Romania”, noteaza Bloomberg.

Si exista „indicii” ca zonele industriale si regiunile de coasta scapa de sub controlul Guvernului de la Kiev, conform raportului Bloomberg.

Trupele ucrainene (cu sageti albastre) sunt gata de confruntare cu trupele ruse (sageti rosii), dispuse pentru invazie

Stare de razboi

„Practic, regiunea este in stare de razboi”, conform tuturor specialistilor militari. Rusii si ucrainenii au comasat trupe in vederea confruntarilor decisive dintre armate. Fortele Aeriene ruse au trimis zeci de avioane de vanatoare de tip Mig-29 si Su-27, precum si bombardiere Tu-22 in baze militare din Crimeea, in contextul amplificarii tensiunilor in sud-estul Ucrainei. Deocamdata, aveam de-a face decat cu „incidente” intre proeuropeni si prorusi, in vreo zece orase din estul si sudul Ucrainei, care au cauzat deja zeci de morti. UE este foarte ingrijorata ca toate aceste „evenimente militare” se petrec la 160 de kilometri de Romania, deci de granitele Uniunii. Operatiunile din regiunea Donetk s-au soldat cu cinci morti si 12 raniti. Observatorii OSCE care erau detinuti de insurgentii prorusi in Slaviansk au fost eliberati sambata. In schimb, violentele s-au extins spre sud, unde 42 de persoane au murit, iar 125 au fost ranite la Odesa. Zeci de specialisti ai Agentiei Centrale de Informatii din SUA (CIA) si ai Biroului Federal de Investigatii (FBI) ofera consultanta Administratiei de la Kiev in operatiunile impotriva grupurilor „proruse”. Conform unor surse din cadrul serviciilor de spionaj germane, agenti CIA si FBI ajuta Kievul sa implementeze un dispozitiv de combatere a grupurilor insurgente proruse.

author avatar
Adina Mutar
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger