AcasăNewsUE incepe razboiul cu plasticul

UE incepe razboiul cu plasticul

Principalele produse vizate sunt sticlele, paharele de cafea, paiele pentru baut, tacamurile si cutiile in care se livreaza mancarea.

Comisia Europeana a adoptat  prima strategie la nivel european privind materialele plastice, care prevede ca toate ambalajele sa devina reciclabile pana in 2030.

Principalele produse vizate sunt sticlele paharele de cafea paiele pentru baut tacamurile si cutiile in care se livreaza mancarea

In fiecare an, europenii genereaza 25 de milioane de tone de deseuri din plastic dar numai 30% (7,5 milioane de tone) din acestea sunt reciclate. Prim-vicepresedintele Comisiei Frans Timmermans, responsabil cu dezvoltarea durabila, a declarat: „Daca nu schimbam modul in care plasticul este produs si folosit, in 2050 oceanele vor contine mai mult plastic decat peste. Trebuie sa luam masuri pentru ca plasticul sa nu mai ajunga in apa, mancarea si organismul nostru. Singura solutie pe termen lung este reducerea deseurilor din plastic, printr-o reciclare si o reutilizare sporite”. Initiativele adoptate includ: o comunicare privind o strategie europeana pentru materialele plastice intr-o economie circulara, o comunicare privind interfata dintre legislatiile referitoare la substante chimice, produse si deseuri,un cadru de monitorizare privind economia circulara si o noua directiva privind instalatiile portuare de preluare. Consumul de articole din plastic de unica folosinta va fi redus, iar utilizarea intentionata a microplasticului va fi limitata. Strategia va transforma modul in care produsele sunt concepute, fabricate, folosite si reciclate in UE. Obiectivul este de a proteja mediul si, in acelasi timp, de a pune bazele unei noi economii a materialelor plastice, bazata pe metode de conceptie si productie care sa respecte pe deplin necesitatile de reutilizare, reparare si reciclare si pe elaborarea unor materiale durabile.

author avatar
Tudor Borcea
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger