AcasăNewsUE impune o legislatie unica a licitatiilor publice

UE impune o legislatie unica a licitatiilor publice

Parlamenul European a votat masuri drastice, romanii abonati la licitatii publice le vor incalca

Inventivitatea abonatilor la contracte publice din Romania va fi pusa la incercare, dar nu de stat (cu ai carui reprezentanti fac afaceri profitabile, din banii contribuabililor), ci de UE, care va uniformiza legislatia in domeniul licitatiilor publice.

Parlamenul European a votat masuri drastice, romanii abonati la licitatii publice le vor incalca

Parlamentul European a adoptat recent  doua rezolutii prin care se instituie reguli noi in UE privind licitatiile publice si contractele de concesionare. Actele normative prevad asigurarea unei calitati superioare si a unui pret mai bun la achizitia de bunuri si servicii. Rezolutiile PE par a impune prevederi mai drastice in cadrul licitatiilor publice.

Anularea ofertelor prea mici

Legislatia uniformizata va facilita accesul firmelor mici si mijlocii la licitatii, incurajand lotizarea ofertei, si va  include prevederi mai stricte privind subcontractarea. Totodata, pentru  pentru combaterea dumpingului social (prin plata unor lefuri mici catre muncitori), noile reguli includ prevederi referitoare la ofertele considerate anormal de mici. Acolo unde se constata incalcarea drepturilor lucratorilor, firmele respective vor fi excluse de la licitatie. Suna frumos, insa inventivitatea romaneasca din domeniu, „calita” in ani si ani de achizitii publice tintite si licitatii cu dedicatie, va gasi cu siguranta portite de praduit banii contribuabililor.

author avatar
Arpad Dobre
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger