AcasăNewsUE impinge varsta de pensionare catre 70 de ani

UE impinge varsta de pensionare catre 70 de ani

Criza din zona euro genereaza un comportament dictatorial din partea autoritatilor de la Bruxelles. Acestea vor o reforma drastica in domeniul pensiilor si cer supunere politica tarilor UE.

Herman Van Rompuy si Wolfgang Schäuble anuntat noi constrangeri pentru statele UE.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cunoscut drept „sef al Uniunii Europene”, a propus , adica a cerut statelor UE sa-si reformeze  sistemele de pensii. „Sa se ia in considerare legatura dintre varsta de pensionare si speranta de viata”, a precizat Van Rompuy, lasand sa se inteleaga ca perioada dintre cele doua ar trebui sa se scurteze. Seful UE a avertizat insa ca fiecare dintre cele 27 de state UE trebuie sa-si reformeze sistemul de pensii intr-un „timp determinat” si „in conformitate cu un obiectiv stabilit”. Cu alte cuvinte, numai asa cum va stabili Bruxelles-ul. Varsta medie de pensionare in UE este acum de circa 62 de ani si ar putea ajunge la 67 de ani, iar unii sugereaza chiar varsta de 70 de ani. Speranta medie de viata in Romania este de 76 de ani pentru femei, respectiv 70 de ani pentru barbati.

Romania, condusa de la Bruxelles

Wolfgang Schäuble

Un alt „greu” al UE, ministrul german de finante, Wolfgang Schäuble, propune si el masuri de la centru, cu iz dictatorial. „Trebuie sa transferam mai multe competente catre Bruxelles in domeniile politice importante, fara ca fiecare stat national sa poata bloca deciziile”, a precizat Schäuble, El a avut o pozitie cu iz totalitarist si in privinta viitorului UE: „O dezintegrare a Uniunii nu se poate, nu trebuie sa existe si nu va fi!”.

author avatar
Arpad Dobre
509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger