AcasăNewsUE da inapoi in fata Chevron

UE da inapoi in fata Chevron

Protestatarii de la Pungesti si din orice parte a Europei se zbat degeaba. Nu numai ca UE nu va deranja interesele companiilor care exploateaza gazele de sist, dar va face doar recomandari, si acelea minime si facultative, cu privire la respectarea normelor de mediu in cazul fracturarii hidraulice.

UE va permite oricarui stat sa aprobe sau sa interzica explorarea si exploatarea gazelor de sist

Un proiect de act normativ obtinut de Bloomberg releva ca Uniunea Europeana intentioneaza sa faca recomandari minime privind fracturarea hidraulica, utilizata la forajele de petrol si gaze la zacamintele de sist. Conform documentului, cele 28 de state membre ale UE pot, dar nu sunt obligate sa urmeze noile principii, care prevad ca fracturarea hidraulica ar trebui sa fie facuta in conditii de siguranta. In consecinta, UE nu va ingradi cu nimic activitatea Chevron sau a autoritatilor din Marea Britanie sau Polonia, unde explorarea in scopul exploatarii gazelor de sist se practica deja la scara larga. Comisia Europeana a trimis guvernelor tarilor membre pozitia sa, prin care atrage atentia ca statele UE au inceput sa interpreteze in mod diferit legislatia UE in domeniul mediului.

„UE are nevoie de un teren comun pentru a raspunde modificarilor rapide ale peisajului energetic”, sustin reprezentantii CE, lasand sa se inteleaga ca, in privinta exploatarii gazelor de sist, in Europa nu prea mai este cale de intors.

author avatar
Arpad Dobre
355 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger