AcasăNewsUE ameninta Romania cu infringementul

UE ameninta Romania cu infringementul

Comisia Europeana poate amenda Romania cu sute de milioane de euro

Comisia Europeana (CE) considera ca Romania aplica societatilor straine un tratament fiscal discriminatoriu si a cerut a cerut, oficial, autoritatilor de la Bucuresti sa modifice impozitarea in acest domeniu.

Comisia Europeana poate amenda Romania cu sute de milioane de euro

Cererea oficiala a CE este, practic, primul pas in cadrul procedurii de infrigement, pe care autoritatile de la Bruxelles o pot initia impotriva unui stat membru. E bine de stiut ca acest infrigement nu e vreo mustrare de forma, ci se poate lasa cu amenzi de zeci si chiar sute de milioane de euro pentru statul incriminat.

Statul taxeaza excesiv firmele straine

CE acuza ca statul roman impoziteaza excesiv firmele straine, fiecare dintre sediile acestor firme fiind fiscalizat in mod individual, chiar daca nu are personalitate juridica. „Imposibilitatea unui contribuabil strain de a consolida rezultatele tuturor sediilor sale din Romania se traduce printr-un dezavantaj la nivelul fluxului de numerar sau prin impozite mai mari pentru entitatea juridica straina”, motiveaza CE cererea adresata Romaniei, cerand autoritatilor de la Bucuresti incetarea practicilor fiscale discriminatorii.

author avatar
Arpad Dobre
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger