AcasăNewsUE „danseaza” sirtaki la comanda Greciei

UE „danseaza” sirtaki la comanda Greciei

Grecia va ramane in zona euro, desi previziunile sunt contrare. Mai mult, statul elen va cere de la UE, ca si Spania, cati bani va dori si in ce conditii va avea chef, mizand pe frica Bruxelles-ului fata de „spargerea” euro.

Alegerile anticipate din aceasta duminica din Grecia sunt „sperietoarea” Europei si a lumii inca din luna mai, cand, in urma scrutinului parlamentar elen, niciuna dintre fortele politice nu a reusit sa formeze guvernul.

Imprumut fara obligatii

Liderul Syriza, Alexis Tsipras, va da tonul la sirtaki pentru UE

Frica oficialilor UE este data de previzibila victorie a formatiunii politice de stanga Syriza, care se opune tuturor masurilor luate de Bruxelles pentru salvarea Greciei.  Totusi, liderul formatiunii, Alexis Tsipras, a inceput sa-si nuanteze mesajul. Daca in luna mai el avertiza ca iesirea fortata a Greciei din zona euro va duce la un nou „Lehman Brotehrs”, adica o noua criza mondiala, acum afirma tot mai des ca Grecia trebuie sa ramana in zona euro. Tsipras „s-a linistit”, dupa ce a vazut ca Spania a primit recent 100 de miliarde de euro de la UE, ieftin si fara obligatia aplicarii unor noi masuri de austeritate.  In aceste conditii, este mai mult ca sigur ca si Grecia, speculand dorinta UE pentru unitatea zonei euro, va cere de la Bruxelles cati bani va avea nevoie si in ce conditii vor dori „muschii” lui Tsipras, care va da autoritatilor europene tonul la sirtaki.

author avatar
Arpad Dobre
715 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger