AcasăNewsUdrea pune catuse Parlamentului

Udrea pune catuse Parlamentului

DNA ii mai aplica o lovitura Elenei Udrea. Procurorii au cerut din nou Parlamentului incuviintarea urmaririi penale si a arestarii preventive pentru savarsirea de noi infractiuni in dosarul Gala Bute.

Ultima conferinta de presa sustinuta de Elena Udrea la Camera Deputatilor, loc in care aceasta s-ar putea intoarce cu catusele la maini

Procurorii  anticoruptie au identificat inca trei acuzatii de luare de mita, in cazul Elenei Udrea, iar Camera Deputatilor a fost informata ca trebuie sa dea un nou aviz pentru inceperea urmaririi penale si arestare preventiva. In momentul in care s-au trezit cu solicitarea DNA pe masa, deputatii s-au blocat. Cand si-au revenit din soc, acestia au recunoscut ca situatia ii depaseste. In consecinta, conducerea Camerei a decis sa ia lumina de la ministrul Justitiei si de la procurorul general.  „Urmeaza sa comunicam cu domnul ministru Cazanciuc si sa gasim o solutie cu privire la prezenta doamnei deputat. Avem o situatie un pic delicata pe care nu stim sa o rezolvam. Avem un deputat care este in acest moment in mandat si care este in arest preventiv si trebuie sa gasim solutii astfel incat doamna deputat sa vina la comisie sa-si sustina argumentatia in fata comisiei. (…)Noi nu stim care sunt dezbaterile de fond din instanta, trebuie sa vedem conditionalitatile accesului in sala, exista poate interdictie din partea instantei ca doamna deputat sa se vada cu anumite persoane si atunci noi trebuie sa limitam accesul in sala. (…)Nu avem aceste informatii, ele fiind de fondul problemei, iar din 2012 Parlamentul nu mai solicita dosarul pe fond ”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Totodata, acesta a mentionat ca un parlamentar in exercitiu nu poate intra in catuse intr-o comisie parlamentara sau in plen, aratand ca Elena Udrea  are dreptul de a citi dosarul si de a-si sustine cauza in fata deputatilor. In asteptarea raspunsului de la ministrul Justitiei, Biroul permanent al Camerei Deputatilor a trimis cererile la Comisia juridica, aceasta avand termen de trei zile sa intocmeasca un raport.

Un nou atac la procurori

Situatie fara precedent in istoria juridica. Asa a caracterizat Elena Udrea cazul ei, dupa ce a aflat ca procurorii au solicitat din nou urmarirea penala si arestarea preventiva. „Noua cerere formulata de DNA catre Parlament pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea reprezinta un exces.  (…) Spectacolul generat prin noua cerere de arestare, face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe completul de judecata de la Inalta Curte care va judeca contestatia depusa de avocati , in contextul in care exista sanse foarte bune ca aceasta sa fie aprobata. (…) Pare evident ca se doreste ingroparea Elenei Udrea in dosare, iar aceasta morisca s-a pus in functiune dupa denuntul facut la DNA pe 30 ianuarie impotriva generalului Florian Coldea”, se arata pe pagina de Facebook a politicienei. Mesajul postat pe reteaua de socializare este semnat de „Echipa de comunicare”, in conditiile in care cu o zi in urma, Udrea a anuntat ca isi va angaja un purtator de cuvant din inchisoare.

[poll id=”942″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger