AcasăNewsUdrea, mesaj de ultimă oră din arest. Îl ia la întrebări pe...

Udrea, mesaj de ultimă oră din arest. Îl ia la întrebări pe ministrul Justiției: „Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară, dacă…”

Până să se afle decizia definitivă a instanței bulgare în privința procedurii ce vizează extrădarea sa în România, urmare a condamnării în dosarul „Gala Bute”, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a transmis un mesaj menit să ajungă la urechile actualului ministru al Justiției, liberalul Cătălin Predoiu.

E vorba despre o postare apărută miercuri după-amiază, în 25 mai, pe contul de Facebook al Elenei Udrea. Un mesaj plin de întrebări pentru ministrul Justiției. În care fosta șefă de la Ministerul Turismului susține că stă în arest de 50 de zile, după ceea ce consideră a fi o condamnare ilegală.

„Despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți domnule ministru?”, ar vrea să afle Udrea de la șeful MJ. Elena Udrea aduce în discuție și faptul că fiica sa nu a mai văzut-o de aproape două luni de zile.

Și întrebările continuă. Elena Udrea face, totodată, referire și la cazul de la Caracal – caz care încă ține ca pe jar familiile Alexandrei și Luizei – Udrea întrebându-l pe actualul oficial guvernamental: „De 3 ani justiția dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu vă preocupă?”

Ce garanții ar vrea

Udrea a făcut trimitere la procesul ce vizează extrădarea sa România. „Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară, dacă dvs ca Ministru al Justiției îmi garantați că în România mi se aplică și mie aceeași lege precum s-a aplicat tuturor celor în situația mea, vin singură domnule Predoiu!

Dacă nu puteți garanta unuia, sau mai multor cetățeni ai țării din guvernul căruia faceți parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneți în funcție?”, își continuă Udrea mesajul.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Elenei Udrea:

„Inteleg domnule Ministru al Justitiei ca sunteti preocupat de faptul ca unii cetateni romani, abuzati de justitia pe care o pastoriti din 2007 ( cu mici intreruperi), isi cauta dreptatea in Europa, deci in tari cu standarde mult mai inalte de justitie decat Romania.

Dar despre abuzul care mi se intampla mie ce parere aveti domnule ministru? Cum vi se pare faptul ca stau arestata de 50 de zile intr- o tara europeana pentru ca am fost condamnata ilegal, intai de un complet de 3 judecatori care nu era specializat si din care facea parte Florentina Dragomir, care exercita fara drept functia pentru ca nu indeplinea juramantul de credinta, apoi de un complet de 5 judecatori constituit cu incalcarea grava a legii, iar contestatia in anulare in care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsa doar mie dintre toate cazurile similare, incalcandu-se atat decizia 685/2018 a CCR cat si decizia CJUE din 21.12.2021?

Dar despre faptul ca fetita mea de 3 ani nu m-a vazut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justitiei dumneavoastra, ce parere aveti? Aveti vreo parere? Care este pozitia dvs ca Ministru al Justitiei fata de acest caz? Dar fata de haosul general de la ICCJ, unde unii judecatori dau decizii cand pro cand contra curtii constitutionale, chiar si contra CJUE, iar altii ar vrea dar nu au curajul sa respecte deciziile CCR pentru ca se pare ca sunt amenintati, unde nu s-a stabilit inca o pozitie coerenta si unitara fata de falsul conflict intre CCR si CJUE ( in realitate nu exista niciun conflict, dar nici asta nu aveti curajul sa transati). ?

Ca membru al CSM, ati ridicat acest subiect in sedintele consiliului? Dar despre condamnarile neprevazute de legea penala, ori prescrise, despre faptul ca s-a ajuns din cauza lasitatii unor magistrati si a slabei calitati a clasei politice, sa se dea pedepse mai mari pentru o eventuala mita de 25 de mii euro, decat pt omor, rapiri, violuri si talharii. De 3 ani justitia dvs inca nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dinca, asta nu va preocupa?

Cetatenii Romaniei apartin Europei, si asa cum au dreptul sa aleaga o scoala mai buna, un loc de munca mai bun, la fel au dreptul sa isi caute dreptatea daca in tara lor domneste haosul in Justitie, si sunt abuzati de cei care ar trebui sa aplice legea in mod corect, iar politicienii ca dvs si marea majoritate, nici macar opinii nu reusiti sa aveti sau nu indrazniti!
Nu e nevoie sa va straduiti sa ma aduceti in tara, daca dvs ca Ministru al Justitiei imi garantati ca in Romania mi se aplica si mie aceeasi lege precum s-a aplicat tuturor celor in situatia mea, vin singura domnule Predoiu! Daca nu puteti garanta unuia, sau mai multor cetateni ai tarii din guvernul caruia faceti parte aplicarea legii, la ce bun sa ramaneti in functie?

Domnule Predoiu, inca mai aveti sansa sa va ridicati si ca ministru la nivelul profesionistului in drept care sunteti! Nu o ratati! Ca cineva care a pus cateva caramizi importante la temelia carierei dumneavostra, imi permit aceasta sugestie.”

532 afisari

8 COMENTARII

  1. Nuți se îmburică, poate-poate o mai bagă cineva în seamă. Nu s-a născut încă pușcăriașa sau pușcăriașul care să-și recunoască vina și, mai ales, justețea condamnării. Va fi extrădată și își va vedea fiica atunci când va merge la școală. Dacă nu se mai pot ivește cu vreo condamnare până atunci…

  2. daca merge spaga si la bulgari ca la noi otreapa asta scapa bine mersi cu banii furati.Maine poimaine iar construieste blocuri si castele.Pentru ce crede lumea ca se lungeste boala? Se cauta schema de spaguit ca sa o scoata din nou fata mare. Se inventeaza scene si scenarii care mai de care. Vinovat nu e hotul zic ei , sunt procurorii si cei ce-o ancheteaza si-i descopera hotia. E practica in justitia din toate tarile capitaliste.Toti infractorii sunt ocrotiti de justitiile drepte si incoruptibile. Tin la unison partea hotilor nu a pagubitilor. Avocatii trebuie sa traiasca si ei. Menirea lor e sa faca din adevar minciuna si vice versa altfel nu sunt performanti la buzunar. Dupa 89 ii avem tot pe astia care l-au judecat pe ceasca. Bravo noua!

  3. Gunoi penal Nuti o infractoare care ai furat banii publici la puscarie pe viata cu tine si familia lui gunoiul Petrov

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri