AcasăNewsUdrea ia Cazinoul din Constanta. Mazare pune conditii

Udrea ia Cazinoul din Constanta. Mazare pune conditii

Consilierii locali din municipiul Constanta au aprobat, miercuri, trecerea Cazinoului in administrarea Ministerului Dezvoltarii si Turismului, cu cateva conditii. Preluare sa fie facuta in maximum trei luni, prin hotarare de guvern, iar lucrarile de reabilitare sa inceapa in cel mult un an si trei luni. Dupa reparatii, cazinoul va reveni administratiei locale, care intentioneaza sa il inchirieze unei firme.

„In trei luni de zile emiteti o hotarare de guvern ca sa-l preluati, daca nu emiteti inseamna ca sunteti neseriosi, iar intr-un an de zile de cand l-ati preluat incepeti reparatiile. Daca nu incepeti reparatiile, atunci revine si o sa facem ce stim noi, adica o sa-l vindem ca sa-l repare investitorii”, a declarat Mazare, dupa sedinta consilierilor locali. El a subliniat ca pana in prezent la Primaria Constanta a ajuns o singura adresa semnata de un director din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si destinata viceprimarului Decebal Fagadau, prin care ministerul anunta ca doreste sa se implice financiar in reabilitarea Cazinoului Constanta.

Mazare: Nu exista in lume vreun cazino in care statul sa bage bani, iar un privat sa traga profiturile

Intr-o interventie la Antena 3, Radu Mazare a reamintit ca o firma israeliana a preluat in concesiune Cazinoul in urma cu 5 ani, dar dupa ce a investit circa 3 milioane de euro s-au retras, in urma cu 4 luni, sustinand ca au pierdut o multime de bani fara sa se aleaga cu nimic.

Primarul Constantei a explicat ca nu a putut folosi fonduri europene pentru reabilitatea Cazinoului, deoarece acesta era concesionat. Pe de alta parte, „cazinourile sunt private peste tot in lume, nu exista cazino in care sa bage bani statul si apoi un privat sa traga profiturile”, a explicat Mazare de ce nu a fost interesat niciodata sa reabiliteze Cazinoul, preferand sa aloce banii altor proiecte, cum ar fi soseaua de coasta.

„Numai in Romania e posibila trasnaia asta, sa iau bani din impozitele constrantenilor, sa bag intr-un cazino pe care sa il opereze un smecher mai tarziu”, a spus Mazare.

Udrea: Trebuie sa ne asiguram ca acolo Mazare nu face centru de surf

„Am auzit de faptul ca domnul Mazare nu are bani sa reabiliteze cazinoul din Constanta, dar are bani, in schimb, pentru multe alte activitati mai putin importante. Ne-am gandit sa ii dam o mana de ajutor si cred ca acest cazinou trebuie sa ramana al constantenilor, in grija domnului primar Mazare, dar vom sustine noi cheltuielile cu reabilitarea”, a spus recent Elena Udrea.

„Daca Guvernul baga bani in locul domnului Mazare in reabilitarea cazinoului, atunci trebuie sa ne asiguram ca acolo nu se face centru de surf sau nu stiu ce altceva. Vom aloca oricat este nevoie pentru reabilitarea acestui monument istoric relevant si pentru litoral si pentru Constanta. Consideram ca putem suporta suma din bugetul ministerului”, a mai spus Udrea.

Cazinoul Constanta este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Romania. Cladirea a fost construita din bani publici in perioada 1903-1910, arhitectul lucrarii fiind Daniel Renard, roman de origine elvetiana. Inaugurarea oficiala a cazinoului Constanta a avut loc in 1911.

author avatar
Cornelia Draghici
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger