AcasăNewsUdrea: "Gestul USL cu suspendarea arata ca vor ca romanilor sa le...

Udrea: „Gestul USL cu suspendarea arata ca vor ca romanilor sa le mearga rau”

Elena Udrea scrie, pe blogul sau, ca pentru a trece cu bine peste al doilea val al crizei economice Romania are nevoie de stabilitate politica, ea sustinand ca gestul USL de a merge inainte cu suspendarea presedintelui Basescu arata ca liderii opozitiei doresc ca romanilor sa le mearga rau.

„In aceasta logica, Romania nu este scutita de posibile efecte negative”, adauga Udrea, precizand ca se refera la perspectiva scaderii exporturilor sau la perspectiva costurilor de imprumut pentru acoperirea unui eventual deficit bugetar.

Elena Udrea sustine insa ca Romania este intr-o situatie „mult mai buna decat a tuturor celorlalte tari”. „Asa cum plastic spunea ambasadorul Frantei (tara care are si ea probleme si pregateste masuri de austeritate), Guvernul de la Bucuresti a fost «elevul model al FMI». Mai mult decat atat, as spune eu, faptul ca acest Cabinet a dus la indeplinire chiar masurile pe care noi le-am propus a transmis un semnal de incredere atat FMI, cat si CE. Sa fii «elevul model al FMI», dar cu initiativa proprie, nu este deloc un lucru peiorativ, ci, din contra, unul de lauda la adresa unui Executiv care nu a guvernat cu ochii la sondaje, ci la binele economiei. Cresterea din sondaje a PDL si scaderea USL reprezinta rezultatul direct al faptului ca multi romani incep sa-si dea seama ca Guvernul Boc a fost responsabil si a facut ce trebuia. Mai mult, ca USL-ul este o alianta impotriva firii, al carui singur scop este sa ajunga la guvernare. Nu au solutii economice, nu au expertiza, nu au cadre. Daca ar ajunge ei la putere, toate sacrificiile facute de romani in ultimii ani ar fi fost in van”, mai scrie Udrea.

In opinia sa, romanii incep sa-si dea seama ca au nevoie de politicieni responsabili, de politicieni care sa le spuna adevarul, nu de demagogi si populisti. „Iata adevaratul motiv al caderii USL si al cresterii PDL. Eu cred ca aceasta tendinta se va pastra si in continuare”, scrie Udrea.

Ea sustine ca, in mod sigur, Romania va rezista mai bine in fata crizei economice decat in 2009, „imediat dupa dezastrul aliantei Tariceanu (PNL) – Geoana (PSD)”, intrucat toate datele economice confirma faptul ca Romania este pe drumul cel bun si ca este, „in mod cert”, mai bine pregatita.

„Exista insa o conditie pentru a trece cu bine peste al doilea val al crizei: avem nevoie de stabilitate politica. Or, in acest moment, Uniunea Socialista, PSD in mod deosebit, reprezinta un factor de dezordine politica de natura sa ameninte stabilitatea economica a tarii. Scandalul creat in jurul functiei de presedinte al Senatului, dar mai ales suspendarea Presedintelui reprezinta semnale clare ca opozitia va face tot posibilul pentru a crea haos, din urma caruia cred ei ca vor castiga. Gestul inconstient si ignorant al USL de a merge inainte cu ideea suspendarii Presedintelui arata un lucru: cei din opozitie doresc ca romanilor sa le mearga rau. Numai asa vor avea ei acces la putere. Daca economia merge bine, atunci sansele lor se diminueaza dramatic. Vor face tot ce tine de ei pentru a crea instabilitate politica, de natura sa afecteze parcursul economic al tarii. Nu intamplator, actiunea vine intr-un moment in care economia da semne de revenire, lucru confirmat de datele INS pe trimestrul al treilea”, mai sustine Elena Udrea.

„Pentru cei care se prefac ca nu inteleg in ce fel afecteaza tentativa de suspendare a Presedintelui evolutiile economice”, Udrea aminteste faptul ca pietele financiare sunt foarte sensibile in acest moment.

„Orice urma de instabilitate politica, asa cum este aceasta tentativa a USL, este privita ca un semnal ca tara respectiva trebuie ocolita. Tentativa de suspendare ticluita de Ponta si Antonescu reprezinta un downgrade al imaginii Romaniei in ochii posibililor investitori. Concluzia nu poate fi decat una singura: Romania e pe drumul cel bun din punct de vedere economic, fiind capabila sa faca fata unui foarte probabil val al doilea al crizei economice, dar avem nevoie de stabilitate politica”, incheie Udrea.

author avatar
Ciprian Purice
206 afisari

4 COMENTARII

  1. Asa este d-na basescu, pardon, cocos(at-o) de atatea griji pentru soarta ,,romanlor” cred ca nu poti dormi sau culca cu stapanul tau.Mafia statala portocalie nu poate fi eliminata decat de la cap, atunci nu mai bate campii cu traiul nostru, ce ai facut in ultimii 7 ani, in afara de ati mari averea, nu intreb mai in trecut sa nu dam de alte drumuri cu trotuoare tocite.Hai ca in afara de tupeu si cinism maxim nu te poti manifesta, iti mai aduci aminte de turcescu, unde ai aparut ca o admiratoare a ta? asta este imaginea si motoul famigliei portocalii.

  2. Doamna Nuti,vi se pare ca pana acum ,timp de 7 ani ,ne-a fost mai bine? ei bine,va inselati.

  3. Asa este madam-nenec,usl,doreste sa le mearga rau….celor din p.d.l.,de asta poti fi sigura,dar mai sigura sa fii ca multi dintre noi te vedem la mititica,impreuna cu mititica de la deputati si cu si mai mititica de la europarlament,cretinica aia care nu mai poate de problemele ..iranienilor…auzi vezi de-ti comanda ceva haine care sa se asorteze cu..gentile de la puscarie si pantofiori ,da vezi sa fie cu tocuri cat mai inalte pentru ca ti-am …pregatit in pat la ..etaj….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger