AcasăNewsUdrea: Exista oameni in PSD si PNL care nu-l vor pe Ponta...

Udrea: Exista oameni in PSD si PNL care nu-l vor pe Ponta premier

Elena Udrea

Cum USL va castiga, fara niciun dubiu, alegerile, singura sansa a lui Traian Basescu este sa sparga blocul format din PSD, PNL, UNPR si PC.

Elena Udrea incearca sa incite spiritele adversarilor afirmand ca nici macar uselistii nu-l vor, toti, premier pe Ponta

Ca sa nu se bata ca chiorii pe functii, uselistii au stabilit de la inceput ca PSD ia guvernul, iar PNL Presedintia. Ca sa scape de USL, Basescu trebuie sa desemneze alt premier decat Ponta, dar tot de la USL, pentru a nu putea fi acuzat de nerespectarea rezultatului alegerilor.

Cristian Preda ii ridica mingea la fileu lui Basescu, solicitandu-i sa nu se consulte cu USL, ci doar cu fiecare partid component al Uniunii in parte

Iar pentru reusita manevrei sunt necesare consultari separate, in cursul carora sa se incerce deturnarea unui partid sau altul din USL, in asa fel incat intelegerile convenite de cuplul Ponta – Antonescu sa nu mai poata fi puse in practica. Asa stand lucrurile, nu-i de mirare ca oamenii lui Basescu au inceput sa insiste asupra necesitatii respectarii la sange a Constitutiei de catre presedinte, respectiv asupra convocarii fiecarui partid in parte la consultari. „Cred ca Traian Basescu ar trebui sa fie foarte riguros aici. Asta este sensul referintelor constitutionale si legale pe care le-a dat presedintele si anume ca va consulta partidele”, graieste, cu subiect si predicat, Cristian Preda.

Si tot el sustine ca nimeni nu l-ar putea acuza de ceva (sau suspenda) pe Basescu daca acesta ii va prefera lui Ponta un alt membru USL: Ioan Rus de exemplu, in ”cazul ipotetic” dat de Preda. Coincidenta face ca, in paralel cu lectiile de constitutionalitate date de Preda, Elena Udrea sa afirme la randul ei ca exista pesedisti si liberali care nu si-l doresc pe Ponta premier: ”Adversarii lui Victor Ponta din PSD au grija ca acesta sa nu fie nominalizat. Adversarii lui Antonescu din PNL au grija sa nu fie nominalizat cineva de la PSD. Antonescu are grija sa nu fie nominalizat cineva de la PNL, iar Voiculescu are grija sa nu fie lasat pe dinafara, in oricare dintre situatii”.

author avatar
Simona Badulescu
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger