AcasăNewsUdrea: "Comasarea trebuie facuta impreuna cu celelalte modificari in legislatia electorala!"

Udrea: „Comasarea trebuie facuta impreuna cu celelalte modificari in legislatia electorala!”

Decizia de comasare a alegerilor parlamentare si locale trebuie insotita de celelalte modificari ale legislatiei electorale, inclusiv reducerea numarului de parlamentari si instituirea Parlamentului unicameral, care sunt obligatorii, a declarat, luni, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.

„Eu cred ca comasarea trebuie facuta cu toate celelalte modificari in legislatia electorala, pe care noi le-am discutat, inclusiv parlament unicameral si reducea numarului de parlamentari.Este un prim pas, pentru ca intram in cele sase luni inainte de alegerile din iunie si nu s-ar mai putea face comasarea, dar obligatoriu trebuie sa trecem la Parlament unicameral si reducea numarului de parlamentari”, a declarat ministrul Udrea, vicepresedinte al PDL.

Udrea a precizat ca nu a participat la sedinta de luni a coalitiei. Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, ca in coalitia majoritara s-a hotarat sprijinirea unui proiect de lege privind comasarea alegerilor locale si parlamentare, urmand ca la sfarsitul acestei saptamani sa se decida modul de promovare a proiectului.

De asemea, PDL isi propune ca in prima parte a anului 2012 sa modifice Constitutia, a spus Flutur. „Ne propunem ca in prima parte a anului viitor sa modificam Constitutia, sa rezolvam acea problema cu care ne-am angajat in fata romanilor – Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300 -, de aceea adresam un apel opozitiei sa vina la dezbateri, sa modificam Constitutia, pentru ca e un angajament in fata populatiei Romaniei in urma referendumului”, a mai declarat prim-vicepresedintele PDL.

 

author avatar
Ciprian Purice
185 afisari

15 COMENTARII

  1. Era şi timpul ca cineva să-şi amintească de ce au votat românii la referendum. Bravo Elena Udrea !

  2. Doamna Udrea vrea ceea ce românii au decis : Parlament unicameral şi un număr mai mic de parlamentari

  3. Eu consider ca alegerile comasate au 2 mari avantaje si anume : vor produce economie la nivelul bugetului de stat , iar tara nu va mai sta blocata tot anul , ci doar o luna.
    Mie imi suna bine , voua nu ?

  4. Simplul fapt ca sustine comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari arata ca e constienta de dorinta noastra , a cetatenilor si ca nu ne-a uitat.
    BRAVO !

  5. Sa mai auzim acum USL-asii cum latra pe la colturi despre fraudarea alegerilor si diferite mismasuri

  6. Sunt curios , oare domnii Ponta si Antonescu au auzit macar vreodata de asa ceva , daramite sa o gandeasca ?
    Sincer ma indoiesc….

  7. In sfarsit , cineva face ceva si pentru noi ca cetateni : faptul ca se va reduce numarul de parlamentari rezulta in cheltuieli mai mici , speram intr-o reducere substantiala chiar. Poate lucrurile se misca in directia cea buna , Doamne ajuta !

  8. Bine ca cineva si-a amintit de ce au votat romanii la referendum, si ca pledeaza pentru ceea ce romanii au decis si anume un numar mai mic de parlamentari si parlament unicameral.

  9. Comansarea alegerilor are avantaje reale, unul foarte important fiind ca tara nu va mai fi blocata pe parcursul unui an, va fi doar o luna de campanie electorala.

  10. Vocea natiunii trebuie respectata! Este normal ca Elena Udrea sa sustina vointaa populara exprimata prin referendum. Asta e datoria oricarui politician responsabil. Ceea ce au decis romanii trebuie pus in practica: parlament unicameral şi un număr mai mic de parlamentari. Comasarea alegerilor pe langa pe langa faptul ca va produce o economie important in bugetul de stat este cea mai bună soluţie împotriva populismului.

  11. Prin aceasta lege se respecta dorinta cetatenilor. Elena Udrea vrea ceea ce românii au decis : Parlament unicameral şi un număr mai mic de parlamentari.

  12. Este un proiect bun deoarece se va produce economie la nivelul bugetului de stat, iar cetatenii nu vor mai fi siliti sa asiste la vidul de putere dintre alegerile locale si cele parlamentare cand nimeni nu mai face nimic altceva inafara de campanie…

  13. Comasarea alegerilor e cea mai bună soluţie împotriva populismului deoarece politicienii sau wanna be a politician vor trebui sa dea ce au mai bun din ei pentru a scoate populatia la vot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger