AcasăNewsUdrea: "Am fost dezamagiti ca USL nu a preluat guvernarea"

Udrea: „Am fost dezamagiti ca USL nu a preluat guvernarea”

Elena Udrea a declarat, luni, ca liderii partidului stiau ca presedintele Basescu ii va propune lui Victor Ponta sefia Guvernului si ca au fost dezamagiti cand acesta a refuzat, pentru ca si-ar fi demonstrat incompetenta si PDL ar fi fost regretat.

Elena Udrea

„Stiam despre faptul ca domnul presedinte al Romaniei ii va face o propunere lui Victor Ponta sa fie prim-ministru al Guvernului. Ne-a spus cu o seara inainte, sigur, am fost destul de surprinsi, insa am fost de acord cu propunerea presedintelui de a da functia de prim-ministru domnului Ponta si Guvernul USL-ului. Ca dovada ca eram pregatiti sa plecam din Guvern este ca dupa aceea ne-am si dat cu totii demisia, nu numai primul ministru, ci si toti membrii PDL. Deci este exact asa cum a spus presedintele, a avut aceasta propunere, ne-a spus-o si noua si a fost agreata si de PDL”, a spus Udrea.

Ea a apreciat ca, daca Victor Ponta ar fi preluat guvernarea, „ne-am fi dat seama” in foarte scurt timp cat de limitat este USL-ul in a avea solutii pentru Romania. „Deci am fi vazut in doua luni care sunt limitele USL de a guverna aceasta tara. Pentru noi a fost o surpriza ca a refuzat si ne si obisnuiseram cu gandul ca isi vor demonstra incompetenta foarte repede si vom fi regretati in numai cateva luni de cetateni, astfel ca am fost dezamagiti de refuzul domnului Ponta si al USL de a prelua guvernarea”, a mai spus Elena Udrea.

Ea a afirmat ca, dupa anuntul presedintelui de duminica seara, declaratiile lui Victor Ponta arata „inca o data ca acesta este un mare mincinos”. „Initial a spus, categoric, ca nu este adevarat, dupa care, in momentul in care au aparut stenogramele, a revenit si a spus ca de fapt propunerea i s-a parut neserioasa. Indiferent cum, fiind un politician, un lider al USL care se pregateste in fiecare zi, dupa cum ne spune noua, sa vina la guvernare si sa salveze tara de PDL, raspunsul lui ar fi trebuit sa fie «da, accept sa fiu prim-ministru, pentru asta ma pregatesc, sunt capabil sa guvernez». Or el n-a spus absolut nimic, nici macar ca i se pare o gluma. In locul lui au raspuns Antonescu si cu Constantin, deci nu a fost capabil nici sa dea un raspuns. Asta este curajul de om politic al lui Victor Ponta si asta este capacitatea lui de a-si asuma responsabilitati”, a incheiat Udrea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, la B1 TV, ca, dupa demisia lui Emil Boc din functia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, insa a fost refuzat de USL. El a precizat ca a facut aceasta oferta in timpul consultarilor de la Cotroceni cu USL, dupa demisia lui Emil Boc din functia de prim-ministru.

author avatar
Ciprian Purice
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger