AcasăNewsUdrea a formulat acuzatii dure, DNA cere sa se faca verificari pe...

Udrea a formulat acuzatii dure, DNA cere sa se faca verificari pe seama afirmatiilor

„Doamna Kovesi a dat ordinul ca eu sa fiu arestata” si „Procurorii executa ordine” – sunt doar doua  afirmatii ale Elenei Udrea, in urma carora Directia Nationala Anticoruptie cere Inspectiei Judiciare sa faca o serie de verificari.

Fostul ministru si fost sef al PMP a mai sustinut, printre altele, faptul ca ar vrea sa fie judecata pentru ‘abuz in serviciu’, catalogand aceasta acuzatie drept ‘o tampenie’.

In replica, in prima parte a acestei zile, din directia DNA s-a anuntat, printr-un comunicat, faptul ca institutia condusa de Laura Kovesi a sesizat Inspectia Judiciara, considerand aceste afirmatii „tendentioase” si amintind ca Udrea este trimisa in judecata de procurorii DNA, fiind acuzata de fapte de coruptie.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, mentiunile reprezentantilor DNA pe acest subiect:

„In temeiul dispozitiilor art.75 alin.(1) din Legea nr.303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind statutul judecatorilor si procurorilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie cere Inspectie Judiciare sa efectueze verificari cu privire la situatia constatata in legatura cu declaratiile facute de Udrea Elena Gabriela (trimisa in judecata pentru fapte de coruptie si asimilate coruptiei si inculpata in alte doua cauze pentru infractiuni similare) declaratii publicate la data de 10.05.2016 pe pagina de internet a unei publicatii online.

Astfel, Udrea Elena Gabriela afirma: „Vreau sa fiu judecata de abuz in serviciu. Este o tampenie de acuzatie. Nu ma intereseaza personal, eu am multe alte acuzatii. Pe mine ma doare in cot de aceasta lege. Slugile SRI-ului dau aceste mesaje, de fapt slugile sistemului. Persoanele care ma ataca acum, ma atacau si inainte cand era Traian Basescu presedinte. Aceasta fapta nu exista nicaieri. Daca i se nazare DNA-ului sa ii faca cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de catre SRI si de catre doamna Kovesi de la DNA. Procurorii executa ordine”.

Cu aceeasi ocazie, Udrea Elena a afirmat: „Multe dintre dosare s-au facut la ordin. Doamna Kovesi a dat ordinul ca eu sa fiu arestata”.

Sesizarea Inspectiei Judiciare are in vedere urmatoarele:

-asemenea afirmatii tendentioase, facute de o persoana care in prezent este inculpata fiind trimisa in judecata de procurorii DNA pentru infractiuni de coruptie si care este judecata de Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt de natura sa submineze autoritatea judecatoreasca si sunt de natura a pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor.

-afirmatiile au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar.

-afirmatiile creeaza dubii greu de inlaturat cu privire la independenta magistratilor, acreditand ideea ca activitatea procurorilor implicati in infaptuirea procesului judiciar se desfasoara cu incalcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedura penala, conform caruia procesul penal se desfasoara conform dispozitiilor prevazute de lege”.

375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger