AcasăNewsUDMR, vedeta crizei

UDMR, vedeta crizei

Soarta ii aduce din nou pe majoritarii romani la mana maghiarilor minoritari

Transarea crizei legate de demiterea lui Sorin Grindeanu in Parlament readuce UDMR-ul in pozitia sa preferata: aceea de partid-balama fara ajutorul caruia politicienii majoritari nu pot face nimic.

Soarta ii aduce din nou pe majoritarii romani la mana maghiarilor minoritari

Refuzul premierului Grindeanu de a pleca de bunavoie de la Palatul Victoria a obligat PSD-ul sa ia o masura extrema: aceea de a depune o motiune de cenzura contra propriului guvern. Ceea ce inseamna ca jocul s-a mutat in Parlament, spre bucuria udemeristilor lasati pe tusa in aceasta guvernare.

Politica si aritmetica

Situatia este demonstrabila aritmetic: coalitia PSD-ALDE dispune de 244 de voturi iar restul partidelor (ar fi prea mult sa spunem ”de opozitie”) au la un loc 220 de voturi. Diferenta de 24 de voturi inseamna ca ar fi suficienta ”defectarea” a doar 13 parlamentari ca PSD sa-si ia adio de la guvernare. In plus, votul efectiv nu reflecta intotdeauna cazarea in tabara puterii sau a opozitiei, situatie care complica serios lucrurile. Ba mai mult, sunt de notorietate problemele pe care PSD-ul lui Dragnea le are cu Victor Ponta si ALDE-le lui Tariceanu cu Daniel Constantin, fapt de natura a pune sub semnul intrebarii rezultatul votului care se va da la motiunea de cenzura. Ce-i drept, actuala majoritate poate atrage de partea ei, in schimbul unor functii sau favoruri, voturi de la PNL si PMP, dar teama de esec va ramane. Singura solutie capabila sa-l scape de orice dureri de cap pe Liviu Dragnea este atragerea UDMR-ului, cu cele 43 de voturi de care dispune, de partea sa. Cu UDMR alaturi, motiunea de cenzura va trece zburand prin Parlament, dar varianta a facut deja ALDE sa se zbarleasca. Formatiune care desi are mai putini parlamentari in comparatie cu UDMR (doar 23) nu este dispusa sa cedeze vreunul dintre cele trei ministere deja existente in panoplia ei. Ceea ce inseamna ca PSD ar trebui sa plateasca serviciile UDMR-ului din propria cota de ministere – caz in care Dragnea isi va urca in cap pesedistii, care sunt deja cu nervii intinsi la maximum de ”epopeea” debarcarii lui Grindeanu. Indiferent de problemele cu care se va confrunta Dragnea, cert este ca UDMR are mari sanse de a-si vedea din nou principalul deziderat implinit: acela de a reveni in forta la Palatul Victoria.

Grindeanu bate palma cu tabara Ponta

Exclus, ieri, in regim de urgenta din PSD, Sorin Grindeanu a mutat in forta: a insailat pe repede inainte un nou Cabinet format din pesedisti cu pedigri. Un Cabinet in care Victor Ponta, ar urma sa fie, conform zvonurilor, secretar general al Guvernului, iar alti pesedisti cu nume sonore (Ioan Rus, Vasile Dancu, Nicolae Banicioiu, Eugen Teodorovici, Viorel Stefan, Rovana Plumb de exemplu) ar prelua diverse ministere. ”Aroma” ALDE este pastrata si ea  prin cooptarea lui Daniel Constantin si Sorin Campeanu, iar ca masa sa fie bogata UDMR-ului i-au fost oferite doua portofolii: Transporturi si Cultura. Culmea este ca soarta pare sa-i zambeasca si exilatului Mircea Geoana, despre care se spune ca i s-a propus sa preia Externele.

author avatar
Simona Badulescu
821 afisari

5 COMENTARII

  1. Ar fi o prostie de neiertat ca UDMR sa primeasca din nou Min.Culturii! De ce nu i se da Agri-cultura?

    • hihihi….no, ei vor doar Ministerul Mediului, ca să bage la înaintare cine știe ce personaje nefaste care revendică ca ”urmași”, munții Ro.și eventual să cumpere pădurile Ro.pe care apoi să le trimită în Austria sub formă de lemn…pus pe foc sau făcut mobilă!
      Ce-a făcut Iliescu cu arabii după 90, s-a continuat cu austriecii!
      Țară condusă de MAFIOȚI!

  2. PENTRU SALVAREA RO ESTE NEVOIE URGENT DE ALEGERI ANTICIPATE SI VALIDAREA REFERENDUMULI CU 300 DE PARLAMENTARI CARE NU AU FACUT PARTE DUPA 1989 DIN NICI O ORGANIZATIE INFRACTIONALA DE CRIMA ORGANIZATA NUMITA PARTID POLITIC SAU FORMATIUNE POLITICA.
    NUMAI O REVOLTA GENERALA ADEVARATA POATE SCOATE RO DIN GHEARELE CARACATITEI CORUPTIEI CARE A CAPTURAT TARA DUPA 1989.

    • Dar 100 nu e deajuns?! La cât de sărăcită și ruptă-n cur e Ro.?! 300 de termite care DOAR ROD, CE? Piele și sufletu din noi! Pas!

  3. UDMR reprezinta „calul troian” pentru coalitia majoritara, iar problema se va inflama puternic spre sfarsitul anului. Maghiarii nu au uitat de Trianon si intrarea la guvernare in acest moment este un bun prilej de destabilizare. Teritoriul romanesc este in pericol, iar PSD este raspunzator de aceasta situatie. Iata unde poate ajunge ambitia prostului?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger