AcasăNewsUDMR tine Guvernul in sah

UDMR tine Guvernul in sah

In asteptarea unei decizii privind CNAS, udemeristii l-au scos la incalzire pe Ritli Ladislau

Udemeristii i-au bagat din nou in corzi pe democrat-liberali, conditionand numirea unui nou ministru la Sanatate.

In asteptarea unei decizii privind CNAS, udemeristii l-au scos la incalzire pe Ritli Ladislau

UDMR vrea cu orice pret controlul asupra Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. In cazul in care premierul Emil Boc nu va tine cont de aceasta “modesta” pretentie, liderii maghiari sunt gata sa renunte fara nicio apasare la portofoliul Sanatatii,  mai ales ca din start le-a cam stat in gat.

Ca udemeristii sunt totusi dispusi sa negocieze in continuare o demonstreaza nominalizarea din gura a medicului oradean Ritli Ladislau. O decizie finala va fi insa luata doar daca presedintele UDMR ,Kelemen Hunor, si seful Executivului se vor pune de acord asupra situatiei CNAS si asupra sumelor de bani care ar urma sa ajunga la bugetul MS.

Lucru confirmat chiar de democrat-liberali, care au anuntat deja ca, in perioada urmatoare, se va face in Coalitie “o analiza institutionala a relatiei intre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii”. Analiza care, cel mai probabil, va da castig de cauza maghiarilor, mai ales ca pedelistii nu simt nevoia sa se incarce cu un minister atat de greu de gestionat.

author avatar
Adelina Ionicel
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger