AcasăNewsUDMR scoate limba materna la PDL

UDMR scoate limba materna la PDL

Pentru ca nu  reuseau sa obtina infiintarea unei linii maghiare la UMF Targu Mures, udemeristii  i-au lovit pe pedelisti unde-i doare mai tare, adica in majoritatea parlamentara, si asa este extrem de subreda.

Liderii maghiari le-au aratat inca o data pedelilstilor cine este seful in Coalitie

Dupa ce au vazut ca amenintarile cu demisiile si ruperea Coalitiei nu au mers de aceasta data, liderii maghiari au trecut de la vorbe la fapte. Profitand de faptul ca, de cand cu greva Opozitiei, cu greu se mai intruneste un cvorum de sedinta in Parlament, deputatii si senatorii UDMR s-au retras de la lucrari, lasandu-i pe democrat-liberali cu ochii in soare. „Am primit mandat de la conducerea formatiunii sa nu participam la sedintele plenului pana nu va fi solutionata problema infiintarii unei noi facultati in limba maghiara in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures. (…) Am inteles ca, totusi, Guvernul mai sta pe ganduri legat de intelegerea de azi-dimineata, cand toti cei care am stat la masa si care facem parte din coalitie, am fost de acord, inclusiv PDL si toata lumea, ca va trebui rezolvata situatia de la UMF din partea Guvernului prin emiterea unei Hotarari de Guvern. Am inteles ca mai sunt niste ezitari si pana cand nu vedem Hotararea de Guvern nu participam la lucrari”, a declarat lidetul senatorilor UDMR Fekete Andras.

Se face rocada cu USL

Uselistii nu stiu la ce stratagema sa mai apeleze ca sa se intoarca in Parlament

De dorul Parlamentului, liberalii si social-democratii sunt gata sa redacteze multe motiuni simple, ba chiar si una de cenzura. Documentele cu pricina, care penalizeaza activitatea anumitor ministri, ar reprezenta scuza  perfecta pentru ca alesii USL sa poata sa-si faca din nou intrarea la lucrarile Legislativului. Varianta se pare ca a fost propusa de parlamentarii liberali si a primit imediat si votul pesedistilor. In acest context, liderul social-democrat Victor Ponta a anuntat deja ca USL va introduce o motiune de cenzura in cazul in care Guvernul Ungureanu va adopta, prin Ordonanta de Urgenta, o linie in limba maghiara la UMF Targu Mures.

[poll id=”217″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
349 afisari

2 COMENTARII

  1. mai intelegeam sa o faca in engleza ceva, dar i bozgoreste la ce dracu le foloseste? regiune autonoma nnu vor fi niciodata, ungaria nu i primeste sau pur si simplu li se rupe de ei, maghiara nu e o limba interationala , asadar isi satisfac un orgoliu marunt si inutil.

  2. Dacă o comunitate românească din Ungaria ar cere același lucru, ne-ar bate ungurii și-n sculare și-n culcare, să ne învățăm minte. Pe bozgorii ăștia de la noi nu i-a bătut nimeni din câte se vede.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger