AcasăNewsUDMR sare iar calul: ”Bucurestiul este cel mai antimaghiar oras”

UDMR sare iar calul: ”Bucurestiul este cel mai antimaghiar oras”

Plesnit peste autonomie, Kelemen Hunor o da din nou pe antimaghiarism

Liderul UDMR ii acuza pe bucuresteni ca ar fi porniti pe maghiari si asta spre deosebire de romanii din Transilvania care ”sunt mult mai deschisi fata de maghiari, fata de minoritati si fata de drepturile lingvistice ale acestora”.

Plesnit peste autonomie Kelemen Hunor o da din nou pe antimaghiarism

La baza concluziei trsa de Kelemen Hunor sta un sondaj facut pe ”un esantion mare de populatie”. Unul in care, dupa cum reiese din spusele liderului UDMR, romanii din Transilavania s-ar fi aratat nerabdatori sa bage drapelul national in debarale ca nu cumva vederea lui sa-I streseze pe vecinii lor maghiari, sa puna de parastas in toate zilele de 1 decembrie, sa invete sa gangureasca mai intai in maghiara iar daca le vine chef de vreo sotie sa spunzure a papusa cu Avram Iancu. Nu de alta, dar cam asa arata ”drepturile” dupa care plange UDMR-ul de atatia ani. Ca sa aiba astfel de rezultate, un sondaj ar trebui sa aiba ca subiecti doar romani descinsi din osul lui Attila Han. Unii care in mod evident nu cunosc Bucurestiul din moment ce-l considera ”cel mai antimaghiar oras”. Pe cinstite vorbind, pe bucuresteni ii doare-n cot de maghiari – aceasta fiind de altfel si principala acuzatie care li se aduce ”Miticilor” de catre romanii din Ardeal. Contrar celor spuse de liderul UDMR, bucurestenii, ca de altfel orice om normal la cap, nu se opun folosirii unei limbi materne in administratie in cazul in care este vorba despre o minoritate numeroasa si concentrata zonal, ci doar considera obligatorie si cunoasterea singurei limbi oficiale – romana mult hulita de maghiari. Pentru ca este absolut de noaptea mintii ca un roman sa nu se poata descurca vorbind in limba sa in anumite zone ale tarii sale. Bine macar ca liderul UDMR nu a luat-o prin balarii si cu problema autonomiei ci dimpotriva, a spus ca in nicio regiune nu exista romani care sa accepte vreo forma de autonomie. Iar daca te uiti la comportamentul si pretentiile dintotdeauna ale UDMR, se intelege si de ce.

author avatar
Simona Badulescu
335 afisari

2 COMENTARII

  1. Hunule,ai vrea tu sa fii dar esti doar un parlit de hungur,vezi ca te cheama un ulan batar in fundul Asiei la ordine,poti pleca acolo cu tot neamul si scapa-ne de stres.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger