AcasăNewsUDMR, santaj la sange pentru limba maghiara si in Justitie

UDMR, santaj la sange pentru limba maghiara si in Justitie

Ca de obicei, maghiarii au decis încă un guvern

Kelemen Hunor & Comp., au strans PSD-ul cu usa pentru a obtine oficializarea limbii maghiare si in Justitie, nu numai in Sanatate.

Ca de<br >obicei<br >maghiarii<br >au decis<br >încă un<br ><a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagguvern title=guvern data wpil keyword link=linked>guvern<a>

Cum fragmentatului PSD ii tremurau nadragii de frica trantirii Guvernului Dancila in Parlament, conationalii nostri maghiari au profitat si au fortat obtinerea unui nou privilegiu: oficializarea limbii maghiare in Justitie, fapt care le va permite sa treaca la o noua epurare in zonele unde ei sunt majoritari. Si asta pentru ca oficializarea limbii maghiare in Justitie (apropo, un proiect de lege care prevede acest lucru a fost deja adoptat tacit de Camera Deputatilor in 2013!) obliga instantele de judecata din zonele in care aceasta minoritate are o pondere de minimum 20% sa angajeze judecatori, procurori, grefieri etc vorbitori de maghiara. In mod evident, nici pesedistii si nici udemeristii nu au suflat o vorba la nivel public despre noul troc. Ca sa justifice decizia de a vota pentru investirea Guvernului Dancila, implicit de sustinere a noului programul de guvernare finalizat ”intre doua beri”, Kelemen Hunor a luat exemplul lui Klaus Iohannis. ”Vom da si noi o sansa coalitiei PSD-ALDE, prin voturile noastre, astazi, la investirea Guvernului”, a decretat Hunor, facandu-se astfel ecoul Cotroceniului. Lipsit de argumente atunci cand a fost vorba de motivarea deciziei de sustinere a Guvernului Dancila, Kelemen Hunor si-a justificat in schimb beton refuzul de a porni pe un alt drum alaturi de Opozitie: ”Am analizat situatia politica si eventualele alternative la coalitia PSD-ALDE, cine ar guverna daca nu ei, daca are cineva vreo propunere din partea Opozitiei, o propunere care poate fi luata in serios sau nu. Concluzia a fost ca nu exista o astfel de propunere”.

author avatar
Simona Badulescu
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger