AcasăNewsUDMR nu si-a incheiat socotelile cu PDL

UDMR nu si-a incheiat socotelile cu PDL

Kelemen Hunor, Marko Bela si Verestoy Attila il pazesc pe Emil Boc, nu cumva acesta sa plece de la masa guvernarii fara a plati nota cuvenita UDMR-ului

UDMR pare surda la cantecele „sirenelor” din opozitie, dar nici mariajul cu PDL nu este armonios. Dimpotriva, cei doi parteneri vor incrucisa repede sabiile.

Kelemen Hunor, Marko Bela si Verestoy Attila il pazesc pe Emil Boc, nu cumva acesta sa plece de la masa guvernarii fara a plati nota cuvenita UDMR-ului

Motivul incaierarii: vechi promisiuni smulse prin santaj si neonorate inca. Cum ar fi legea educatiei (care, daca trece, va anula ”Legea Funeriu”, adoptata prin asumarea raspunderii) si statutul minoritatilor, care mucegaieste prin sertarele Camerei Deputatilor. La care se adauga un mizilic: proiectul prin care pesedista Olguta Vasilescu vrea sa interzica autoritatilor locale rebotezarea strazilor care poarta nume romanesti celebre cu numele unor personalitati maghiare. Spre necazul UDMR-ului si nelinistea Coalitiei, la Senat puterea este foarte subreda, motiv pentru care Comisia de invatamant tine legea educatiei (care de fapt combina trei proiecte, ale PSD, PDL si PNL) la sertar, ca nu cumva sa fie adoptata de plen (Senatul fiind si Camera decizionala).

Tot rau este ca la Senat mai exista si un alt  proiect “non grata”, cel prin care ex-pedelistul Mircia Giurgiu elimina predarea Geografiei si Istoriei in limba materna. Desi trebuie votat de Camera, nici statutul minoritatilor nu sta mai bine cata vreme multi deputati PDL nu sunt de acord cu favorurile facute UDMR-ului, din care cauza si acest proiect este tergiversat.

 

author avatar
Simona Badulescu
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger