AcasăNewsUDMR imparte PDL in doua tabere

UDMR imparte PDL in doua tabere

Disensiunile provocate in interiorul PDL nu l-au impiedicat pe Kelemen Hunor sa apese pe pedala santajului

Pe langa faptul ca au castigat batalia pentru UMF Targu Mures, liderii maghiari au reusit  performanta sa-i incaiere pe democrat-liberali.

Disensiunile provocate in interiorul PDL nu l-au impiedicat pe Kelemen Hunor sa apese pe pedala santajului

Boicotul  parlamentar al udemeristilor i-a iritat la culme pe democrat-liberalii care sustineau, ieri, prin Parlament, ca nu inteleg de ce liderii partidului se lasa calcati in picioare de Kelemen Hunor si ai lui. “Zici ca UDMR este principala formatiune de la guvernare”, a comentat nervos un deputat PDL.

Kelemen Hunor

Culmea,  in asentimentul  parlamentarilor PDL s-a aratat a fi chiar fostul premier Emil Boc, cel pe care maghiarii l-au strans cu usa de nenumarate ori.  „Nu guvernam pe baza de santaj, de aceea spun ca gestul UDMR este unul profund incorect pentru ca dimineata, in coalitie, am discutat un lucru, iar dupa amiaza, dansii au discutat altceva, ce nu reflecta ce s-a discutat dimineata”, a afirmat Boc. Nici vorba de santaj, a sarit sa-l contrazica sefa pedelistilor bucuresteni, Elena Udrea, care a sustinut ca  este cazul sa se vorbeasca de ruperea coalitiei. “PDL nu se simte santajat de UDMR”, a afirmat Udrea, precizand insa ca nu este de acord cu gestul colegilor maghiari, de a nu participa la lucrari in Parlament.

Ungureanu le face si romilor un liceu

Daca maghiarii s-au ales cu o facultate, romii vor avea si ei un liceu, premierul Razvan Ungureanu anuntand ca a aprobat deja infiintarea unei unitati de invatamant cu predare in limba romani. Liceul ar urma sa functioneze intr-o fosta cazarma militara din sectorul 5. Ideea apartine deputatului Nicolae Paun si are ca tinta copiii din grupuri defavorizate. “Pentru ca noi sa putem sa ne pastram traditia, limba, obiceiurile, trebuie sa ne pastram si cadrul necesar, adica si in scoala trebuie sa se predea limba romani. Restul materiilor se vor preda in limba romana”, a precizat Paun.

author avatar
eNational
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger