AcasăNewsUDMR iese din front: "Vom fi contra legii votului prin corespondenta!" ...

UDMR iese din front: „Vom fi contra legii votului prin corespondenta!”

Mate Andras Levente

Liderul UDMR-istilor din Camera Deputatilor a marturisit ca parlamentarii maghiari sunt impotriva votului prin corespondenta propus de PDL si vor vota in acest sens.

„Suta la suta ca nu vom vota legea privind votul prin corespondenta si nu va trece pentru ca nu are cum sa treaca. Nu sunt voturi destule. Eu va pun o intrebare retoric: cand s-a adoptat ultima data o lege organica in care a fost Coalitia prezenta suta la suta?”, a articulat Mate Andras, liderul de grup al UDMR.

Iar maghiarii sunt atat de vehementi impotriva votului prin corespondenta intrucat nu exista suficiente parghii pentru a proba si garanta corectitudinea acestui tip de scrutin.

„De unde stiu eu cum voteaza sotul si sotia? Se stie ca intr-adevar acea persoana voteaza sau voteaza altcineva? De unde stiu ca a votat sau nu, pentru ca, deja, Biroul Electoral Central va valida rezultatele. Si pana controlez cine a votat si cate persoane, vom ajunge ca vom avea cateva sute de mii de voturi in plus si nu stim de la cine au venit”, a spus  Mate Andras, in tentativa de a ilustra cateva din hibele votului prin corespondenta promovata de ministrul de Externe Teodor Baconschi.

 

author avatar
Ciprian Purice
160 afisari

2 COMENTARII

  1. In sfarsit ..o veste buna de la acesti parteneri eterni pentru toti cei care ajung la guvernare…sigur asta este pozitia dumneavoastra?..sau e parerea unui rebel….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger