AcasăNewsUDMR canta, Guvernul pedelist danseaza

UDMR canta, Guvernul pedelist danseaza

Alegerile din 2012 si viitorul Parlament vor avea forma dorita de UDMR. Ca asa-i moda-n Romania, unde minoritatea bate majoritatea cand vrea osul ei maghiar.

Kelemen Hunor si Marko Bela l-au prins bine la mijloc pe Emil Boc

Predicile tinute de Traian Basescu si promisiunile actualizate de PDL ori de cate ori venea vorba despre diminuarea numarului de parlamentari nu au mai valorat nici cat o ceapa degerata atunci cand UDMR  a decis ca varianta o dezavantajeaza. Cum fara maghiari PDL pierde ciolanul guvernarii, dorinta UDMR  a devenit lege. Mai corect spus va deveni foarte curand lege, dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea pe proiectul privind comasarea alegerilor. Asa cum au decis, ieri, deputatii si senatorii UDMR: “Probabilitatea sa venim cu asumarea este mare si eu sustin aceasta varianta, cred ca asumarea raspunderii va fi solutia aleasa” (Kelemen Hunor). Udemeristii au luat decizia impotriva colegului Gyorgy Frunda, care s-a opus din rasputeri comasarii alegerilor: “Aceste alegeri comasate sunt ca o pisica ce este inchisa intr-un sac: cand ii dai drumul, nu stii incotro se va indrepta si pe cine va zgaria”.

UDMR si PDL ignora insa temerile lui Frunda, convinse fiind ca un scrutin simultan le va maximaliza sansele de ramanere la putere si dupa 2012. Ceea ce inseamna insa si ca ultimul angajament luat de pedelisti, respectiv micsorarea numarului de parlamentari si trecerea la parlament unicameral prin modificarea Constitutiei, este un alt basm electoral, din moment ce UDMR a precizat deja ca nu este de acord cu asa ceva. Iar practica a demonstrat ca majoritarii clampane la o adica din gura, dar in realitate nu misca-n front in fata minoritarilor.

author avatar
Simona Badulescu
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger