AcasăNewsUDMR asteapta sa creasca potul

UDMR asteapta sa creasca potul

Kelemen Hunor il strange pe romanul Dragnea in menghina favorurilor etnice

Curtata cu lautari de ambele tabere pesediste, UDMR isi tine petitorii pe jar pana in ziua motiunii. Intre timp, asteapta sa vada care dintre tabere umple mai mult lada de zestre.

Kelemen Hunor il strange pe romanul Dragnea in menghina favorurilor etnice

Liderii UDMR s-au intalnit, ieri, atat cu rebelii Victor Ponta si Sorin Grindeanu cat si cu PSD-ul reprezentat la varf de Liviu Dragnea. Conform unor zvonuri, UDMR a negociat mai dur ca oricand dat fiind faptul ca ambele tabere pesediste intrate in conflict se afla in buda. Concret, se spune ca udemeristii au cerut aprobarea autonomiei pe criterii etnice si oficializarea zilei de 15 martie (sarbatoarea maghiarilor de pretutindeni) in schimbul votului pro sau contra motiunii – pretentii care arunca in derizoriu obisnuita intrare la guvernare, asezonata cu cat mai multe ministere. Chiar daca optimistii pro-Dragnea s-au grabit sa anunte, pe surse, ca UDMR s-ar fi inteles cu reprezentantii PSD – ALDE (fara sa precizeze si pretul platit), liderul deputatilor maghiari, Attila Korodi, a sustinut, ulterior intalnirilor, ca parlamentarii Uniunii nu au luat o decizie. ”A fost o sedinta a grupului parlamentar UDMR din Camera Deputatilor. Decizia pe motiune se va lua in grupurile reunite, care se vor intruni, probabil, maine in a doua parte a zilei sau miercuri dimineata”, a declarat public Korodi. Fapt care confirma ca UDMR i-a prins bine in chingi pe pesedistii implicati in conflict si strange acum surubul cat se poate de tare.

Tariceanu, obligat sa inghita ”broasca” udemerista

Adversar inversunat al includerii UDMR-ului in ecuatia actualei puteri, Calin Popescu Tariceanu a fost nevoit sa participe la ”seducerea” parlamentarilor maghiari. Ulterior, Tariceanu a lasat si el sa se inteleaga ca, desi nu s-au finalizat negocierile, UDMR va fi de partea PSD-ului clasic, cel aliniat in spatele lui Dragnea. Tariceanu a evitat insa sa precizeze si cu ce favoruri va plati coalitia PSD – ALDE voturile UDMR-ului.

author avatar
Simona Badulescu
134 afisari

1 COMENTARIU

  1. DRAC-NEA face pe prostu CAND nu respecta principiul legalitatii referitoare la infiintarea organizrea si functionarea partidelor politice. UDMR – ste un ONG constituit pe criterii etnice ce apra doar interese de grup (infractional) si nu ale maghiarilor din Ro– este folosit ilegal (fara respectarea legii partidelor) pe post de bolovan politic, la inclinarea balantei, pentru alcatuirea majoritatii necesare guvernarii MAFIOTE ceea ce a oferit societatii romanesti permanent indicii ca noua oranduire sociala functioneaza doar pe baza santajului si mafiotismului politic. Acelasi ONG mai are misiunea de a aprinde fara just temei disputele nationaliste. Situatia participarii in mod separat a UDMR-ca ONG etnic, la alcatuirea Puterii Publice in Romania este unica in lume sau poate specifica unei democratii tribale….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger