AcasăNewsUcraina. SUA: Putin a alocat 500 de miliarde de dolari pentru atac....

Ucraina. SUA: Putin a alocat 500 de miliarde de dolari pentru atac. Kremlin contează pe China împotriva sancțiunilor occidentale

Ucraina. SUA: Putin a alocat 500 de miliarde de dolari pentru atac. Kremlin contează pe China împotriva sancțiunilor occidentale

Armata Rusiei și-a încheiat desfășurarea de-a lungul granițelor terestre și maritime ale Ucrainei. Cei 130.000-15.000 de soldați aflați în poziții au primit provizii pentru o lună, cu sprijin medical pentru potențiale victime ale invaziei, inclusiv spitale de campanie și plasmă.

În timp ce Occidentul continuă eforturile diplomatice pentru dezescaladarea situației și evitarea unui război în Europa, Vladimir Putin nu pare deloc descurajat de amenințările repetate ale președintelui SUA, Joe Biden, cu sancțiuni fără precedent, dacă va invada Ucraina.

Banii Beijingului, rezervă strategică pentru Moscova

Ambasadorul Rusiei în Suedia, Viktor Tatarnițev, a rezumat cu grosolănie: „Nu dăm nici un rahat pe sancțiunile lor”.

Putin estimează că își poate permite această demonstrație de nonșalanță datorită pregătirilor sale îndelungate – nu doar pentru o campanie militară împotriva Ucrainei, ci și pentru a pune în aplicare contramăsuri pentru a menține economia rusă pe linia de plutire, pe fondul sancțiunilor americane și europene, scrie Debkafile.

Surse ale serviciilor americane de informații raportează astfel că Kremlinul a alocat 500 de miliarde de dolari pentru costurile unui război împotriva Ucrainei și contează pe China pentru sprijin pentru a rezista sancțiunilor occidentale.

Președintele Ucrainei și șefii militarii prezintă o fațadă de scepticism față de orice posibilă invazie rusă. Acest lucru s-a reflectat în starea de spirit optimistă de pe străzile din Kiev.

Plan pentru evacuarea a 3 milioane de oameni din Kiev

Cu toate acestea, luni, primarul Kievului, fostul star al boxului profesionist Vitali Kliciko, a introdus o notă șocantă anunțând că are un plan pregătit pentru evacuarea a 3 milioane de locuitori ai orașului.

Kliciko a fost clar impresionat de estimarea consilierului american pentru securitate națională, Jake Sullivan, conform căreia armata rusă va intra în Ucraina din Belarus și va parcurge cei 200 de kilometri până la capturarea Kievului în 72 de ore.

author avatar
Tudor Borcea
718 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma ,cretinule, ai fost in viata ta la vreo ora de matematica?Sunteti de-o prostie si mediocritate care face greata .Sunteti bolnavi!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger