AcasăNewsUcraina si-a scos „Leninii” de pe strazi

Ucraina si-a scos „Leninii” de pe strazi

Guvernul de la Kiev a daramat de pe teritoriul sau toate statuile liderului bolsevic

Ca urma a unei ordonante guvernamentale de inlaturare a tuturor simbolurilor comuniste din aceasta tara, toate cele 1320 de statui ale revolutionarului bolsevic au fost puse la pamant, in regiunile controlate de guvernul de la Kiev.

Guvernul de la Kiev a daramat de pe teritoriul sau toate statuile liderului bolsevic

Misiune grea pentru ca efigiile lui Vladimir Ilici Lenin au fost ridicate in fiecare oras, sat sau comuna din Ucraina. Aceasta masura anti-sovietica a fost transformata in lege de presedintele Petro Porosenko in mai 2015 si vizeaza inclusiv redenumirea strazilor. Un exemplu: dupa ce mai multi ani a purtat numele Lenin, o strada din regiunea  Zakarpattia va fi cunoscuta ca fiind strada…Lennon, un omagiu adus formatiei Beatles. Vladomir Viatrovici, director al Institutului Memorialului National, a confirmat faptul ca fiecare statuie a lui Lenin a fost scoasa de pe domeniul public, impreuna cu  alte 1069 de monumente sovietice. Lucru care nu se  intampla in partea estica a Ucrainei, controlata de fortele pro-ruse, unde inca mai exista multe relicve din perioada URSS. Fortele ruse au preluat controlul Crimeei in 2014, o invazie de pe urma careia au murit peste 10.000 de oameni in timpul conflictelor armate, estimeaza Natiunile Unite.

author avatar
Bogdan Borcea
162 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce bani frumosi au scos ucrainienii de pe urma acestor statui,fiind din bronz,bani cu care vor construi capitalismul infloritor,pentru o parte infima din popor.

  2. Vai de capulr. Vai de viata ucrainenilor cu o conducere bezmetica. I-0 feri insa Dumnezeu de UE si de NATO.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger