AcasăNewsUcraina se pregateste de razboi! Consiliul de Securitate al ONU, intrunire de...

Ucraina se pregateste de razboi! Consiliul de Securitate al ONU, intrunire de urgenta

Reuniunea este generata de un raport asupra ultimelor evenimente din Ucraina, constatandu-se o consolidare a trupelor rusesti si separatiste.

Convoaiele militare rusesti amplifica criza din estul Ucrainei

Kievul se asteapta la o ofensiva ruso-terorista

Ucraina se pregateste de lupta in contextul consolidarii trupelor ruse si a „gruparilor teroriste”, a declarat miercuri ministrul ucrainean al Apararii, Stepan Poltorak, in cadrul unei sedinte a Consiliului de Ministri, la Kiev. „Observam o consolidare a gruparilor teroriste, precum si din partea Rusiei. Le observam miscarile, stim unde se afla si ne asteptam la actiuni imprevizibile din partea lor”, a afirmat Stepan Poltorak. „Sarcina noastra principala este sa ne pregatim de lupta.”. Importante convoaie cu armament greu, inclusiv tancuri si camioane, au fost observate indreptandu-se spre Donetk. Comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, Philip Breedlove, a confirmat, intr-o vizita la Sofia, miercuri, intrarea unor convoaie cu echipamente militare ruse in estul Ucrainei. „In ultimele doua zile, am vazut convoaie cu echipamente rusesti, tancuri rusesti, sisteme de aparare antiaeriana rusesti, artilerie rusa si trupe de lupta ruse intrand in Ucraina”, a declarat generalul Breedlove.  „Vechea frontiera dintre Ucraina si Rusia este complet penetrabila. Ea este deschisa”, a afirmat generalul Breedlove.

Rusia acuza Chisinaul de „blocada economica”

„Am incetat deja sa mai acordam atentie acestor declaratii fara fundament ale comandantului suprem al fortelor aliate NATO in Europa, Philip Breedlove, privind asa-zisele convoaie militare ruse pe care le vede intrand in Ucraina”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, Igor Konasenkov. In schimb, Rusia acuza Chisinaul si Kievul de „actiuni concertate” pentru a institui o blocada economica asupra Transnistriei. Asta pentru ca Politia de frontiera din Ucraina blocheaza peste 40 de camioane rusesti ce se indreaptau spre regiunea separatista moldoveana Transnistria. Ministerul rus de Externe considera ca „Republica Moldova si Ucraina au actiuni coordonate pentru impunerea unei blocade economice si privind transporturile impotriva Transnistriei, in scopul de a forta Tiraspolul sa accepte concesii la negocieri si sa renunte la prioritati in materie de politica externa. Aceste tentative risca sa amplifice tensiunile regionale”.

author avatar
Adina Mutar
910 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger