AcasăNewsUcraina ridică un zid de 450 km în Donbas!

Ucraina ridică un zid de 450 km în Donbas!

Regiunea Novorusia, care cuprinde autoproclamatele republici independente Donbas și Luhansk, este azvârlită de președintele Volodimir Zelenski în brațele Federației Ruse! Pare de necrezut, dar comediantul ajuns șef la Kiev are de gând să ridice un zid de 450 de kilometri care să separe Ucraina de „rușii” din regiune.

După ce a mers la Paris, unde s-au purtat negocieri de pace pentru Donbas și Luhansk, în format Franța – Germania – Rusia – Ucraina, Zelenski s-a întors acasă la fel de nemulțumit cum a plecat. Discuțiile n-au schimbat cu nimic în bine situația celor două regiuni, din contră, Vladimir Putin a obținut pentru rușii din Ucraina concesii uriașe – în primul rând, statutul de regiune autonomă și alegeri pentru desemnarea unui guvern local!

Invitat la o emisiune a postului „1+1”, președintele Ucrainei a dezvăluit ce plan are. Dacă războiul din estul țării continuă și-n perioada următoare, Volodimir Zelenski (42 de ani) vrea să construiască un zid în regiune! Pe model Donald Trump sau cum a procedat Israelul în Cisiordania. Cum se vede asta la Kiev? Foarte bine, spune Zelenski: „Donbassul ar deveni un alt teritoriu, care nu va mai fi considerat ca fiind al Ucrainei. Ar fi doar o zonă nerecunoscută de comunitatea internațională. Dar înainte de a construi zidul cred că ar trebui să-i primim la noi pe toți cei care doresc să părăsească regiunea”. Cu alte cuvinte, Kievul renunță de bunăvoie la o regiune întreagă, Novorusia.

Cine este avocatul Andrii Yermak

Ideea de a construi un zid lung de 450 de kilometri, care să separe Ucraina de regiunile Donbas și Luhansk nu îi aparține președintelui. Artizanul acest plan este Andrii Yermak. Un controversat avocat, Yermak a ajuns consilierul de taină al șefului statului. Cei doi se cunosc din perioada când Zelenski era un simplu actor, iar Yermak îi obținea roluri în diferite spectacole.

Kirill Timoșenko (30 de ani), adjunctul șefului administrației prezidențiale, recunoanște că „ridicarea zidului reprezintă un plan B. Dar adevărul e că avem în studiu cinci planuri, dacă vom înregistra un eșec în implementarea acordurilor de pace”.

Despre lipsă de experiență și naivitate scriu ziarele din Ucraina când prezintă planul lui Zelenski. Președintele este acuzat că are de gând să renunțe prea ușor la Novorusia, la fel cum Kievul a acceptat și pierderea peninsulei Crimeea.

De altfel, în mass-media ucraineană, negocierile de la Paris au fost considerate un eșec total. Chiar Zelenski a recunoscut că întâlnirea cu Vladimir Putin nu a ieșit așa cum spera el: „Mi-aș fi dorit să rezolvăm mai multe probleme”. În schimb, ziariștii amintesc schimbul de replici dintre Angela Merkel și Putin și propoziția pe care cancelarul Germaniei i-a aruncat-o liderului rus când a trecut pe lângă el: „Astăzi, tu ai câștigat!”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
682 afisari

1 COMENTARIU

  1. 1 / Actorasul se crede si constructor ?
    2/ Ce bine era pt.noi sa la mai ia rusii
    teritorii si sa le mai dea peste nas
    nemtilor si democratilor in frunte cu
    hilary si bideu. Sper ca rusii sa nu-i
    uite pe nazisti care l-au sprijinit pe
    ucraineanul bandera in a lichida masiv
    rusi ,dar nici pe ucraineni ,care astazi
    ii agreseaza la greu pe romanii aflati
    pe teritoriul ucrainei. Cand spun ucraineni
    ma refer la conducatorii si extremistii
    din ucraina ,nu la ucrainenii de rand.
    Cred ca trebuie sa va reamintesc
    si cum ucraina ,cu sprijin german si firme
    germane ,distrugeau Delta Dunarii prin
    amenajarea canalului bistroe.Iar mai nou
    actorasul asta pres. ucrainei ne-a acuzat
    ca la 1918,le-am luat din teritorii ,cu
    ocazia infaptuirii Romaniei Mari,jalnic.
    3/ Crimea a fost a rusilor ,asa ca punct.
    Hrusciov care a urmat dupa Stalin, la
    conducerea URSS-ului,fiind ucrainean ,a
    inclus Crimea in r.sovietica ucraina.
    4/ Cine se crede merkel aceasta tremurici,
    sa-i dea replici lui Putin ,de parca
    ii face concesii lui Putin .
    Bine o trateaza Trump ,pe rapandula asta
    care nu ne inghite de loc pe noi si se
    opune sa intram in Schengen ,dar si multe
    altele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger