AcasăNewsUCRAINA. Presedintia ucraineana anunta ca a ajuns la un acord cu ministrii...

UCRAINA. Presedintia ucraineana anunta ca a ajuns la un acord cu ministrii UE!

Mii de oameni se afla, in continuare, in strada in Piata Independentei din Kiev, iar tensiunea este maxima dupa confruntarile violente care au izbucnit marti si au continuat pana joi, inclusiv.

Presedintia ucraineana a anuntat, vineri, ca, in urma negocierilor din cursul noptii, pe tema crizei din Ucraina, au condus la un acord. Acesta nu a oferit detalii despre acord, insa a precizat ca partile vor semna un document la pranz (12.00 ora Romaniei), relateaza sursa citata.

Opozitia si ministrii UE nu au confirmat pana acum acest acord, iar surse diplomatice au declarat ca negocierile au fost „foarte dificile”, acestea incheindu-se la ora 07.20, potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski.

Se pare ca acordul incheiat vineri intre puterea ucraineana, opozitie, UE si Rusia se refera la convocarea alegerilor prezidentiale anticipate si la o reforma constitutionala, a anuntat televiziunea ucraineana.

Ministerul ucrainean al Sanatatii a anuntat, vineri, bilantul oficial al violentelor care au izbucnit marti la Kiev, acesta fiind de 77 de morti si 577 de raniti, potrivit BBC News Online. Medicii care lucreaza in Piata Independentei din Kiev sustin insa ca doar joi au murit 70 de persoane, relateaza Russia Today, in pagina electronica.

Cititi si:

author avatar
Alina Costache
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger