AcasăNewsUcraina, Irak si Siria, „portile bancherilor” pentru petrol si gaze

Ucraina, Irak si Siria, „portile bancherilor” pentru petrol si gaze

Prin puterea armelor, se ajunge la petrol si gaze

Ceea ce uneste conflictele din Ucraina, Irak si Siria este, conform tuturor analistilor politici, strategiile din domeniul energetic ale elitei bancare mondiale.

Prin puterea armelor, se ajunge la petrol si gaze

Toate trei sunt „porti” prin care bancherii internationali incearca sa controleze intrarile si iesirile unor sume enorme de bani legate de petrol si gaze naturale.

Razboaiele „antiteroriste” ale bancherilor

Si nu este vorba doar de prezent, ci si de strategii de viitor, cum sunt cele ce privesc gazele din Mediterana, inca neexploatate, decat de Israel, restul tarilor fiind prinse in conflicte majore. Ucraina este foarte importanta pentru ca este o poarta spre petrol, spre Europa de Est, o „ecluza” prin care pot fi controlate politicile zonale, cat si cele bancare. Presedintele rus a inteles ambele strategii, legate de gazele din Mediterana si de exportul petrolului caspic. Bancile rusesti au investit in oleoducte si gazoducte care sa serveasca interesele Rusiei, subminand interesele Europei si ale SUA, iar prin bancile acestora, interesele elitei bancare mondiale. Care finanteaza razboaiele „antiteroriste”.

Coalitia anti-ISIS, pro petrol si gaze

In Orientul Mijlociu se desfasoara acelasi scenariu.  Rusia a sprijinit financiar constructia oleoductelor din Irak. Lukoil este implicat pana peste cap, cu miliarde de dolari investiti in infrastructura energetica din Orientul Mijlociu. Bancile americane au investit cam la fel in petrolul irakian. De exemplu, Citi Group vrea sa finanteze in Irak un proiect de oleoducte in valoare de 18 miliarde de dolari, plus un contract de doua miliarde cu Boeing pentru furnizarea de avioane. Bancherii Goldman Sachs erau extrem de ingrijorati de prezenta unor fronturi extremiste in Irak si Siria, care incercau sa influenteze viitoarele politici energetice ale acestor tari, ocupand, prin lupte, zonele bogate in petrol si gaze. Este cazul ISIS, care a ocupat in Irak si Siria doar aceste zone. Liderii politici occidentali, sub presiunea bancherilor, au incercat in Siria sa-si apropie opozantii fata de regimul lui Bashar al-Assad care sa le promita viitoarele contracte in domeniul petrolului si gazelor. Rusia si China le-au ravasit nitel planurile. Asa s-a nascut „coalitia” anti-ISIS, cu eliberarea si ocuparea „portilor” catre petrol si gaze.

 

author avatar
Adina Mutar
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger