AcasăNewsUcraina: Ianukovici a parasit Kievul si nu se stie unde este!

Ucraina: Ianukovici a parasit Kievul si nu se stie unde este!

Victor Ianukovici ar fi parasit capitala Ucraina, potrivit unor publicatii locale, indreptandu-se spre Harkov, aflat in zona prorusa a tarii. De asemenea, presedintele parlamentului ucrainean, Volodimir Ribak, si-a dat demisia sambata, invocand motive de sanatate, a anuntat vicepresedintele forului legislativ in timpul sedintei, citat de presa internationala.

Presedintele parlamentului ucrainean, Volodimir Ribak, care facea parte din partidul presedintelui Viktor Ianukovici, si-a dat demisia sambata, a anuntat vicepresedintele forului legislativ in timpul sedintei. Ribak si-a prezentat demisia dupa ce mai multi deputati ai Partidului regiunilor, aflat la putere, au anuntat ca parasesc aceasta formatiune politica.

Presedintele american, Barack Obama, si secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, solicita ca Ianukovici sa puna in aplicare de urgenta prevederile acordului privind incetarea crizei. Ban a afirmat ca sustine acordul, dar a subliniat ca „va fi important sa se faca astfel incat acordul sa fie pus in aplicare rapid pentru a calma situatia si a favoriza o iesire pasnica din aceasta criza”.

„Sustinem eforturile celor care au negociat acordul si salutam curajul liderilor opozitiei; speram ca acordul va fi aplicat imediat”, a precizat si purtatorul de cuvant al lui Obama, Jay Carney.

„Trebuie ca responsabilii de violente si de victimele de la inceputul crizei sa fie trasi la raspundere, iar noi ramanem pregatiti sa impunem sanctiuni suplimentare daca va fi cazul”, a mai declarat purtatorul de cuvant.

Presedintele Ianukovici a anuntat, vineri dimineata, un acord de incetare a violentelor, dupa discutii cu ministrii europeni, care au durat toata noaptea de joi spre vineri. Dupa negocieri cu liderii opozitiei, care au durat intreaga noapte, presedintele Ucrainei a cedat in ce priveste alegerile prezidentiale anticipate, revendicare a opozitiei pe care a respins-o constant in ultimele luni. De asemenea, Viktor Ianukovici a acceptat o reforma constitutionala si formarea unui guvern de uniune nationala, se arata intr-un comunicat emis de presedintie.

Cititi si:

Ministerul ucrainean al Sanatatii a anuntat, vineri, bilantul oficial al violentelor care au izbucnit marti la Kiev, acesta fiind de 77 de morti si 577 de raniti, potrivit BBC News Online. Medicii care lucreaza in Piata Independentei din Kiev sustin insa ca doar joi au murit 70 de persoane, relateaza Russia Today, in pagina electronica.

Foto: zn.ua

author avatar
Alina Costache
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger