AcasăNewsUcraina cere 20 de miliarde de dolari pentru eliberarea Iuliei Timosenko

Ucraina cere 20 de miliarde de dolari pentru eliberarea Iuliei Timosenko

Iulia Timosenko, fostul premier al Ucrainei, ar putea fi eliberata din inchisoare pentru 20 de miliarde de dolari.

Anuntul socant a fost facut de Mihail Cecetov, prim-vicepresedintele Partidului Regiunilor din Ucraina, acesta precizand ca asteapta banii din partea Uniunii Europene, daca respectivul for tot face presiuni pentru eliberarea Iuliei Timosenko.

„E usor sa fii ingaduitor cand privesti de afara. Insa odata ce pretul contractului de livrare a gazelor ne-a costat 20 de miliarde, iar Europa ne roaga insistent sa o eliberam pe Timosenko, atunci ar trebui ca Europa sa plateasca aceasta suma. Pretul solutionarii problemei este de doar 20 de miliarde de dolari” a fost anuntul concret facut de Cecetov.

Conform digi24.ro, Iulia Timosenko a fost condamnata, in octombrie 2011, la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere in functia de prim-ministru. Incidentul este legat de un contract in domeniul gazelor incheiat in 2009, cu Rusia. Actuala putere sustine ca acordul respectiv a adus grave prejudicii Ucrainei.

Iulia Timosenko (53 de ani) este sotia afaceristului Olexander Timosenko. Dupa condamnarea Iuliei la inchisoare si transferul ei la Penitenciarul din Harkov, membrii familiei Timosenko au fost acuzati de uciderea mai multor afaceristi ucraineni printre care Olexandr Momot sau Yevghen Sherban. Olexander Timosenko a obtinut azilul in Cehia, de unde continua sa sustina eliberarea din inchisoare a sotiei sale.

author avatar
Cristi Ionita
793 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger